ZONDAG 1 VERLIEST GELOOF IN EIGEN KUNNEN

Opnieuw een nederlaag (0-1) en dit keer thuis tegen Afc Quick 1890 uit Amersfoort en andermaal wisten onze jongens niet te scoren. Daarmee bevindt ons eerste elftal zich in een negatieve spiraal. Hopelijk lukt het trainer en staf het zelfvertrouwen binnen het team zo snel mogelijk weer terug te brengen, want daar schort het op dit moment volgens mij aan. Maar ik geef het je te doen. Zoveel 100% kansen en niet één wordt er verzilverd en als ja dan als verdediging een steekje laat vallen dan is het gelijk raak.

Maar wat een verschil met vorige week. Storm gepaard gaande met veel nattigheid en nu droog en veel zon. Kortom alle ingrediënten voor een lekker potje voetbal

SVO startte met de wind tegen en bleek niet in staat veel potten te breken door Quick 1890 haar wil op te leggen. Veel passes die niet aankwamen of bij de tegenstander belandden. Vanuit de achterhoede en het middenveld wist men dan ook nauwelijks onze voorwaartsen te bereiken. Ja in de 8e minuut een kopbal van Daan van Unen die een gemakkelijke prooi werd van de Amersfoortse goalie. En uiteindelijk voor de theepauze nog een aanval over links uitmondende in een voorzet van Anthony Voskuilen, maar er was geen Ouderkerks been voor het doel om de bal er in te tikken.

Ook Quick 1890 bleek vanmiddag geen wonderploeg te zijn en wist het veldoverwicht (met de wind in de rug) niet in doelpunten uit te drukken. Wel viel op dat onze beide backs vrij hoog stonden waardoor de vleugelspelers van Quick veel ruimte kregen. Zo ook in de 44e minuut, maar gelukkig was het onze goalie Rob Wiggerink die zich in de baan van het schot wierp en daarmee er voor zorgde dat met een 0-0 stond de thee kon worden opgezocht.

Rob moest kort na de pauze nogmaals twee keer handelend optreden en dat ging hem goed af. Dan zou je zeggen dat onze jongens gewaarschuwd waren, maar helaas. Wel heel knullig uitverdedigen leidde in de 60e minuut een nieuwe aanval in van Quick 1890 met als resultaat een bekeken lob over onze doelman heen (0-1). En dat was op dat moment zelfs verdiend. Quick speelde met de wind tegen ver vanaf het eigen doel, waardoor de ruimtes tussen verdediging en aanval klein werden gehouden en dat leverde uiteindelijk de voorsprong op. Slim gedaan.

SVO ging daarna noodgedwongen in de achtervolging waardoor Quick 1890 steeds meer onder druk kwam te staan. Waarom gebeurt dat dan niet eerder zo vraag je je af, maar tot scoren kwam Zondag 1 helaas ook nu weer niet. Sten Bosseng schoot vrij voor de keeper hoog over. Jerom Meester wist na getreuzel van de Amersfoortse goalie de bal op de doellijn te ontfutselen, maar kreeg deze er toch niet in! Voorts nog legio kansen, eigenlijk teveel om op te noemen. Corners ook die veel gevaar opleverden maar helaas geen goal. Ook de lat stond nog een keer de gelijkmaker in de weg. Dit alles is typerend voor het spel de laatste tijd van SVO. Je zou er moedeloos van worden.

Zondag 1 zit zoals al opgemerkt duidelijk in een neerwaartse spiraal. Volgende week opnieuw een kans om die in positieve zin om te buigen en dan thuis tegen Rivierwijkers uit Utrecht. Tank vertrouwen en blijf geloven in eigen kunnen. Succes.

Rob van ‘t Veer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.