JeugdWedstrijdverslagen

JO13-1 Kampioen!

Na een (in onze ogen) onterechte degradatie naar de 2e klasse na de eerste mini-competitie hebben we snel onze rug gerecht en zijn we de strijd aangegaan om weer zo snel mogelijk terug te promoveren naar de 1e klasse.
Na 1 nederlaag tegen De Meer jo13-1 en verder enkel overwinningen, moest de beslissing afgelopen zaterdag vallen in onze uitwedstrijd tegen AFC. Enkel een overwinning was voldoende en de druk stond er duidelijk op.

Ons team was vandaag eindelijk weer eens na wat blessures op volle sterkte en bestond uit Tom, Raf, Ossie, Ralph, Lasse, Jelle, Cis, Devran, Kirolos, Thijs, Rowan, Jack, Maxim, Rocco en Ruben. AFC was geenszins van plan ons het kampioenschap kado te doen en kwamen ons tegemoet met een sterk (versterkt?) team.

Het duurde even voordat de eerste goal viel in de eerste helft. Onze spits Raf Wiersma schoot na een goede aanval raak hoog in het doel en deze 0-1 gaf wat lucht. AFC liet het er niet bij zitten en creëerde toch wat kansen die met name begonnen via hun supersnelle rechtsbuiten. Gelukkig konden we de nul houden in de eerste helft mede dankzij sterk keeperswerk van Jelle en een sterke verdediging met onze krijgers Ossie, Lasse, Rocco, Maxim en Cis.

Na de rust gingen we op zoek naar de 0-2 met onder andere Ralph, Kirolos Rowan in de aanval, maar die wilde maar niet vallen. AFC wist echter wel vrij snel te scoren en werd het dus 1-1 met nog ongeveer 10 minuten te spelen. Aangezien we een overwinning nodig hadden voerden we de druk nog meer op met stevige duels op het middenveld met Tom, Ruben, Jack en Devran. Dit resulteerde in een prachtige kopbal van Raf uit een hoekschop. En alsof we wisten dat dit niet genoeg was, scoorden we vrij snel daarna de 1-3 met een prachtig afstandsschot van wederom Raf die hiermee zijn hattrick completeerde!

AFC gaf echter niet op en stuurden met een aantal wissels hun beste spelers het veld in. We kwamen al snel onder druk te staan en AFC wist de 2-3 te maken via een rommelige goal ondanks een versterkte verdediging met Thijs die eindelijk na een slepende blessure weer wat minuten kon maken. Met nog maar enkele minuten te spelen in de officiële speeltijd deden we wat omzettingen om de 2-3 vast te houden. De scheidsrechter liet, waarschijnlijk in de hoop dat AFC nog zou scoren, de wedstrijd onterecht een paar minuten extra doorgaan waardoor wij gedwongen werden hier en daar wat tijdrek-tactieken toe te passen die we op TV van Getafe hadden afgekeken.

Gelukkig konden we de 2-3 vasthouden tot het eindsignaal en wisten de jongens direct dat met de overwinning het kampioenschap binnen was! Dit werd dan ook goed gevierd met het openen van een fles bubbels en een serieuze beker die onze vlagger Roy voor de gelegenheid had geregeld. Al met al een zeer enerverende en leuke ochtend voor onze jongens!

Op naar hopelijk snel weer een “normale” tweede seizoenshelft in de 1e klasse zonder strenge corona-regels met support van alle ouders!