De Zaterdag 5 dendert van roze wolk na verschrikkelijke dwaling van de arbitrage

Advertentie

Terwijl de hoogste categorie amateurvoetballers binnen aan het genieten waren van het Sinterklaasfeest stonden de strijders van Ouderkerk Zaterdag 5 gewoon op het veld bij SV Argon, in Mijdrecht. Alhoewel “gewoon”? Door het ontbreken van een aantal spelers én een speler/coach die zó ongelofelijk brak was dat hij letterlijk geel/groen zag, moesten de mannen aantreden in een ietwat geknutselde samenstelling.

Met Daantje op ’t hok werd een periode van 5 weken zonder Dik Thijsmeijer helaas afgesloten, volgende week zal de goalie weer lekker ingevet worden om tussen de palen te passen! Ouderkerk begon sterk, domineerde, en kon dit overwicht al snel uitdrukken in een voorsprong. Nadat Miggi oog in oog met de goalie nog hopeloos faalde, kon Boykie enkele minuten later een afgeslagen schot van Papa Beuk wel afwerken. De voorsprong bleek echter het startschot voor een zeer stroeve periode van de Ouderkerkers, die uiteindelijk gingen rusten met een 2-1 achterstand.

De thee zorgde helaas nog niet voor de ommekeer, maar de 1-3 frappant genoeg wel. Een “over mijn lijk” mentaliteit kroop langzaam in de ploeg en onder aanvoering van de zeer ijverige Alexander Altena gingen de Ouderkerkers op zoek naar goals. En die kwamen er: “Samba Boykie” stond op en kon na een geweldige bal van Alexander, en een mooi uitgespeeld aanval met Beuk twee keer heel goed afwerken en zijn eerste hattrick van het seizoen maken. In de 88e minuut stond de doelpaal Boy’s vierde doelpunt helaas in de weg..

In de 89e minuut scoorde Argon. Een speler, vrij gelaten omdat hij zeker een meter buitenspel stond, kon eenvoudig afwerken. Helaas kende de scheidsrechter het doelpunt, ondanks protesten van een strenge vlaggenist en een schreeuwende Rogier (geel) en Gido (rood), wel gewoon toe… Jammer, maar helaas, ook dát is de kelderklasse. Het echte probleem lag vandaag niet bij de scheidsrechter, maar bij de vele afwezigen, de extreme brakheid en de gemakzucht.. Is er dan wel iets positiefs? Zeker! Iets heel erg positiefs zelfs: Alexander kon na lange afwezigheid en een lastige periode zijn rentree maken in de reserve 5e klasse, dat hij ook nog geweldig speelde is eigenlijk niet eens relevant, good to have you back amigo!

Volgende week thuis, 12.15 op het hoofdveld, kan de Zaterdag 5 het jaar nog positief afsluiten tegen Wartburgia!