De zaterdag 5 trekt zwaar verdiende overwinning over de streep

Advertentie

Na een aantal teleurstellingen op rij kreeg de ploeg van waarnemend coach Beukeboom de mogelijkheid om het tij te keren in de avondwedstrijd bij, en tegen, DVVA. Dat Beuk de honneurs waarnam kwam naar eigen zeggen op eigen initiatief van RoG-Beats. De normaal al erg warrige coach blijkt in zijn nieuwe rol als speler dan écht te warrig om ook nog de wissels te managen.

Het grote gemis van keeper Rick, werd ditmaal opgevangen door de nog “grotere” good old Chiel Koelman, die na 9 jaar(!!) blessureleed zijn rentree maakte op het voetbalveld. Ondanks zijn lange afwezigheid bracht de ervaren rot direct een hoop rust en vertrouwen aan de Ouderkerkse defensie, en bleek hij zelfs in staat om dat goddelijke welvaart lichaam in de hoek te gooien en een zeker lijkend doelpunt te klemmen.

Aan de andere kant ontbrak het de Ouderkerkers wederom aan scherpte in de laatste fase. El Salvador bleek net een aantal haren tekort te komen om een goede voorzet van de wederom aanwezige Lennard, LK7, Korrel binnen te koppen. Boy stuitte meermaals op de keeper en Mike schoot tweemaal in kansrijke positie net naast. Toen Lennard, net als de week ervoor, weer mistte voor open doel greep Beuk in. Met Mike, Beets en Boy in de ploeg moest het net dan eindelijk gevonden worden.. Het was minuut 83 toen Dion, op aangeven van de zeer energieke Mike, kon binnenkoppen uit een vrije trap. De ontlading was enorm, en het balletje leek dan eindelijk eens de goede kant op te rollen..

Ondanks een laatste krachtsinspanning kwam DVVA niet meer op gelijke hoogte en kon de Zaterdag 5 zijn eerste uitoverwinning van het seizoen boeken. Waren er verder nog interessante dingen? Jazeker! Michiel kwam iemand voorbij (bijna twee keer zelfs!), Jelmer bleef daadwerkelijk eens een biertje drinken en Chiel was alweer de 25e speler waar RoG-Beats een beroep op deed!

Ondanks de stroeve start van de competitie is de ploeg van Rogier inmiddels het linkerrijtje ingeklommen. Aanstaande twee weken staan de nummer 3 en 4 op het programma voor de huidige nummer 6, dus de lijn omhoog kan nu écht ingezet gaan worden.