Wedstrijdverslagen

ZONDAG 1 LIJDT OPNIEUW PUNTENVERLIES

De overwinning leek binnen handbereik, maar in blessuretijd ging het dan toch mis. Door een eigen doelpunt eindigde de streekderby tegen JOGA/Fortius uit Amsterdam in een teleurstellende puntenverdeling. (1-1)

Het is een publiek geheim dat Zondag 1 maar moeilijk tot scoren komt, dus ook coach Guido Licastro is zoekende. Dit keer met Ruben Kalkman in de spits. Door blessures van Mitchel Melissen en Durante Olsman moesten er nog meer noodgrepen worden gedaan met links op de vleugel Jerom Meester en op rechts Daan van Unen. Met het windje in de rug begonnen onze jongens aan de klus. Dat dat niet altijd een voordeel is bleek wel uit de vele vrije trappen en passes richting het Fortius-doel die allemaal met de wind mee te hard aankwamen of over gingen.

Zondag 1 was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij met een aantal reële scoringskansen, maar telkens stond de Fortius-goalie op de goede plek. Ook werd een doelpunt wegens buitenspel door de goed leidende scheidsrechter Bram Has afgekeurd.

Na het uitvallen van Wouter Kadijk in de 30e minuut vonden er enkele omzettingen in het team plaats. Roy la Grouw verhuisde naar de achterste linie en Quinten Drupsteen was de invaller op het middenveld. Er zat veel beweging in het team met regelmatig wisseling van positie waardoor Fortius nauwelijks grip kreeg op het spel. De laatste vijf minuten voor de pauze leek het dan eindelijk te lukken maar de bal wilde er gewoonweg niet in. Aan inzet en werklust heeft het ook nu weer niet ontbroken. En als het dan andermaal niet lukt dan gaat dat ongetwijfeld in de koppies zitten. Ruststand 0-0.

Na de pauze (de wind was intussen gaan liggen) eenzelfde spelbeeld. Opnieuw konden onze voorwaartsen maar moeilijk een vuist maken en met combinatie-voetbal in de beperkte ruimte vóór het doel van de tegenstander ging het steeds mis. Waarom het niet een keer proberen met een afstandsschot vraag je je dan af.

Fortius kon echter ook geen potten breken en het was tot de 60e minuut nauwelijks gevaarlijk geweest. Het kreeg echter geloof in eigen kunnen nu de tegenstander de trekker maar niet wist over te halen. Hun tegenstoten werden gevaarlijker naarmate ook onze verdediging, met een solide spelende Tim Baas aan het hoofd, steeds meer de middenlijn opzocht om de druk erop te houden. Goalie Dax de Wit hield de daardoor ontstane ruimte achter de verdediging echter uitstekend in de gaten en heerste als een veldheer.

Eindelijk, eindelijk……. Een prima voorzet vanaf rechts van aanvoerder Desley Douglas bereikte de ijverige Jerom Meester die vervolgens de bal in de 82e minuut in het doel van Fortius liep. Meer dan een verdiende voorsprong. (1-0) Hiermee leek Zondag 1 de overwinning over de streep te trekken. Niet dus, want in de 92e (!) minuut belandde de bal uit een vrije trap van Fortius ongelukkig op het hoofd van Thijs de Dood, die daarmede zijn keeper Dax de Wit helaas het nakijken gaf. (1-1)

Opnieuw dus puntenverlies voor onze jongens. Dit keer volstrekt onnodig gezien ook – over de hele wedstrijd genomen – toch betrekkelijk zwakke tegenstand van Fortius. Daar had Zondag 1 écht meer tegenover moeten stellen.

Volgende week vrij en dan naar Vreeswijk in Nieuwegein. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

Rob van ‘t Veer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *