Onderbouw Jeugd draait op volle toeren.

Onder onderbouw vallen de vosjes, 08, 09, 010, 011 en 012, dus kinderen tussen 4,5 en 12 jaar. Na een onwennig begin, waar iedereen zijn plekje moest vinden, heeft iedereen zijn draai gevonden. Alle kinderen weten inmiddels bij wie ze trainen en waar op het veld ze moeten zijn, zelfs als dat niet dezelfde plek is op de verschillende trainingsdagen. Ook de wedstrijden zijn weer gestart, na een klein jaar zonder officiële wedstrijden. Soms komen er grote uitslagen tevoorschijn en blijkt dat een team te hoog is ingedeeld. De KNVB corrigeert dit dan door het team te plaatsen in een andere poule.

Eind augustus zijn de trainers al gestart met een kick off bijeenkomst. Afspraken werden gemaakt, sleutels uitgedeeld en vragen beantwoorden. Daarna konden de trainingen beginnen, wat ook voor de jonge trainers soms nog wat spannend was. De trainers krijgen wekelijks de trainingen op hun telefoon aangeboden. Deze zijn gebaseerd op de doelstellingen van die periode . Maandelijks hebben de trainers een bijeenkomst van de OBC (opleiding binnen club). Hierin wordt besproken hoe SVO wil trainen, het systeem van spelen voor de wedstrijd en de doelstellingen voor de komende periode. Op deze manier zorgen we ervoor dat alle onderdelen in voetbal aanbod komen en de vaardigheden in de diverse teams niet te ver uiteenlopen. Deze week is Mauro begonnen met het geven van demo trainingen bij elk team. Dit allemaal om de trainers te laten zien hoe ze hun team nog beter kunnen laten trainen en spelen. Vorige week zijn ook de keeperstrainingen weer begonnen onder leiding van Erik met hulp van Otto en Jelle. Alle kinderen kunnen wat ervaring opdoen met keepen, zodat talenten ontdekt worden, maar ook zodat ze minder onzeker in het doel staan als er een keer niemand kiest om te keepen en het doel toch verdedigd moet worden.  

Weer of geen weer, voetbal gaat altijd door. Afgelopen woensdag trotseerden vele kinderen het natte weer. 47 Vosjes telden we op het veld. Die konden bijna het hele uur volmaken tot onweer ervoor zorgde dat ze naar binnen moesten. Helaas was er ook een team waar maar 4 kinderen overbleven. Wij hopen uit te stralen dat voetbaltrainingen uiteraard vrijwillig zijn, maar niet vrijblijvend. Verzoek is om netjes af te melden, liefst ruim van te voren en niet vlak voor de training. Onze trainers steken veel tijd en energie in de trainingen en de trainingsvormen zijn passend voor het aantal spelers dat ze verwachten. Graag aandacht van de ouders hiervoor.

Anders dan andere jaren blijven er dit jaar maar aanmeldingen binnenkomen. Sommige teams worden zelfs te groot en sommige kinderen kunnen we alleen laten trainen en moeten we de wedstrijden nog ontzeggen. We proberen er een team bij te krijgen na de winterstop. Wie daar in gaan spelen wordt nog een kleine uitdaging, want wie durft zijn vertrouwde team te verlaten om te starten met een nieuwe groep?  

Luke, Mauro en Gerard 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.