De Zaterdag vijf weet eindelijk weer wat winnen is

Advertentie

Afgelopen zaterdag werden er, na twee verliespartijen en twee afgelaste potjes, dan eindelijk de broodnodige punten gepakt door de formatie van RoG-Beats. Ondanks een paar afwezige kon Rogier over een sterke selectie beslissen. Desondanks koos de ölige leider om zichzelf een belangrijke rol te gunnen op het Ouderkerkse middenveld.

Ouderkerk schoot uit de startblokken en via de kluts kon kersverse papa “Beuk” zijn eerste van het seizoen tegen de touwen jagen, gevolgd door het klassieke duimpje in de mond om zijn goal op te dragen aan toekomstig Supersub Vince Willem. Rogier beloonde vervolgens zijn eigen vertrouwen door de bal prachtig via de binnenkant paal binnen te werken. De 3-0 kwam op naam van Marthijn, die na een gewelde crosspass van Mike hard binnenschoot vanaf randje zestien. De sympathieke dertiger lijkt hiermee langzaam de stijgende lijn in zijn bijna twee jaar durende vormcrisis ingezet te hebben. De zeer sterk keepende Rick kreeg van Jesper de ultieme kans om zichzelf te bewijzen, maar zelfs hij had geen antwoord op de toegekende penalty.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Mike wist een puike wedstrijd te belonen door de bal, die hij zojuist van neefje Michiel had afgepakt, in het open doel te werken en zo de 4-1 op het scorebord te zetten. Beuk krulde vervolgens een vrije trap van zo’n 25 meter keurig in het kruis en de wedstrijd leek af te stevenen op een mooie 5-1. Maar toen, uit het niets, was daar in eens de hardwerkende MvD. Michieltje, die ons al jaren een doelpuntenregen beloofd kreeg de bal halverwege de helft van de tegenstander, liet de verdedigers zijn hielen zien en ronde beheerst af in de korte hoek. Om zijn belofte in te lossen heeft de vrolijke aanvaller nog maar 23 doelpunten nodig..

De belangrijkste complimenten gaan dit maal echter uit naar de Ouderkerkse onderhoudsploeg, wat was het een feestje om eindelijk weer eens op een prachtig écht grasveld te spelen.

Tot volgende week (Swift uit, 13.00).