ZONDAG 1 FLITSEND VAN START

Kei-goed was het eerste kwartier tegen vv Amsvorde uit Amersfoort. De stad die haar bijnaam van keistad overigens te danken heeft aan een Amersfoortse zwerfsteen van 7157 kg met een hoogte van 2 meter en een omvang van 5,25 meter en haar inwoners daardoor ook keientrekkers heten. En om het verhaal gelijk maar compleet te maken: de clubnaam Amsvorde was ooit de oude benaming voor Amersfoort zelf.

Zondag 1 begon dus voortvarend aan de seizoensopening waarop de tegenstander het antwoord volledig schuldig moest blijven. Onze jongens hadden er duidelijk zin in en vanaf minuut één werd Amsvorde met fris en aantrekkelijk voetbal onder druk gezet. Wat opviel was dat men elkaar vrij makkelijk wist te vinden en dat met vlot lopende combinaties het vijandelijk doel werd opgezocht. Het was de 8e minuut dat vanuit het middenveld door Roy la Grouw onze linkervleugelaanvaller Durante Osman in stelling werd gebracht. Zijn inzet werd nog door de goalie van Amsvorde in eerste instantie gepareerd, maar de terugspringende bal werd keurig door Daan van Unen tegen de touwen gewerkt (0-1).

Kort daarna een 100% kans voor de opgekomen Ruben Kalkman, maar zijn kopbal miste jammerlijk doel.

Na deze wapenfeiten waarmee SVO dus duidelijk de boventoon voerde ontwikkelde zich een gelijkopgaande strijd, waarin het alle kanten op kon en dat deed de bal dan ook. Veel balverlies over en weer en regelmatig passes die niet aankwamen. Kortom een rommelig spelbeeld, terwijl de beide voorhoedes evenmin een vuist konden maken. Ruststand derhalve 0-1.

Overigens was Ruben Kalkman in de 33e minuut geblesseerd uitgevallen (enkel) en werd vervangen door Sten Bossong, die op het middenveld ging spelen waardoor Roy la Grouw noodgedwongen naar de verdediging verhuisde.

De tweede helft min of meer hetzelfde spelbeeld. Gevaarlijk voor beide doelen werd het nauwelijks, op de laatste 10 minuten na. Amsvorde speelde intussen door een rode kaart met 10 man, maar wist in de slotfase tot driemaal toe keeper Dax de Wit op de proef te stellen. Maar telkens stond die zijn mannetje. Door een aanvallend Amsvorde kreeg onze voorhoede automatisch ook meer ruimte, maar wist dat niet om te zetten in één of meerdere doelpunten.

Eindstand dus 0-1 en de drie punten konden mee in de tas naar Ouderkerk. Ook voor onze nieuwe trainer Guido Licastro moet dat een goed gevoel geven. Hij was in ieder geval tevreden over de motivatie en inzet van zijn spelers. Ze waren verder scherp in de duels Ook hij vond dat het eerste kwartier een uitstekende parij op de grasmat werd gelegd. Ja inderdaad, écht gras. Het moet gezegd dat onze jongens daar prima mee wisten om te gaan. Knap.

Volgende week zondag 3 oktober de eerste van een reeks van drie thuiswedstrijden en wel tegen VVZA  ook uit Amersfoort.

Rob van ‘t Veer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.