sv Ouderkerk JO17-2 tegen Swift JO17-2, lets go!

De dag begon grijs. Voorspelling was lichte bewolking, zonnig en 21 graden. Nou, warm werd het vandaag zeker! Om 11:00 uur gaf Scheidsrechter Dirk Verheul het startsignaal, we kunnen er weer tegenaan. Het team ging er positief in, onlangs de klop die ze kregen vorige week. Hebben ze geleerd ook van vorige week? Ondanks dat we achter kwamen te staan met eerst 0-1 en toen 0-2, kwamen de jongens goed terug. In de eerste helft kreeg de verdediging er nog niet grip op. En de aanval kreeg die bal er gewoon niet in. Wat is dat toch?

Het is rust, het is 1-2 en de jongens beginnen op hun kop te krabben. Limo kwam erbij (wat extra brandstof). “We moeten dit toch gewoon kunnen draaien?”, “we kunnen ze toch wel aan?”, waren de zinnen die ze zeiden. Ze hadden zelf zéker het geloof en onder leiding van Bert de Roos kregen ze ook die bevestiging. Dus de tweede helft begonnen de jongens vol energie en goed gevoel aan de wedstrijd. Het werd al snel 2-2, toen zelfs 3-2! We zijn op dreef. Onze keeper Tjelan heeft ook vandaag een hoop gered. Maar ook hij moest toegeven dat ook hij af en toe ernaast zat. Het werd 3-3. De uiteindelijke eindstand was 4-4 geworden. Sommige spelers zag je groeien in de wedstrijd. Vooral Raphaël, die veel met zijn lichaam oplost en technisch kan voetballen op een postzegel. En een heel mooi schot heeft op afstand en daarmee een goal heeft gescoord. Ook Jayden heeft 2x gescoord en had ook een mooi afstandsschot. En Lennox maakte het eerste doelpunt.

Thijmen zet elke keer de verdediging goed neer. In de tweede helft vooral gelet op aansluiten naar de middenlijn en ervoor zorgen dat de tegenstanders buitenspel kwamen te staan. Daar heeft hij een goed oog voor. Hendrik heb ik ‘all over the place‘ gezien. Hij is verdediger en gaat ver mee naar voren en is weer snel terug in de verdediging. Erg knap. Tweede helft hebben de jongens echt veel meer laten zien. Tuurlijk, er blijven leerpunten. Die kunnen ze weer meenemen naar de training. De punten van vorige week hebben ze goed opgepakt. Misschien een tip voor volgende week: communiceren op het veld! Zondag 19 september tegen WV-HEDW. Wordt vast weer spannend.