Corona-update

Beste leden, vrijwilligers, sponsors en betrokkenen van sv Ouderkerk,

Het is allemaal wat; niet naar school, lockdowns, een avondklok, thuis werken, zieke familie/vrienden, geen voetbal en noem maar op! Bijna iedereen wordt op de een of andere manier geraakt door de gevolgen van het corona virus! Het wordt er allemaal niet leuker op maar bovenal belangrijk dat iedereen gezond is en blijft!

Door de coronamaatregelen kunnen we al maanden niet of slechts beperkt voetballen. Dit terwijl bewegen en voetballen in de buitenlucht juist gezond is voor het lichaam en bijdraagt aan een frisse geest, iets wat extra belangrijk is, zeker in tijden als deze. De KNVB wil alle mogelijkheden benutten om dit seizoen alsnog leuke wedstrijden te kunnen voetballen. Vanwege de verlenging van de lockdown voelt dit verlangen nog sterker. Hieronder de nodige info met betrekking hiertoe.

Routekaart amateurvoetbalcompetities
Door het coronavirus zit een ‘normale’ afronding van de huidige competities er niet meer in. Wat we nog wel kunnen verwachten dit seizoen hangt af van de coronamaatregelen en verschilt per categorie. Nadat het kabinet de routekaart met coronamaatregelen heeft gepresenteerd heeft de KNVB de eigen routekaart voor het amateurvoetbal. Hierin speelt de onzekerheid rondom de ontwikkeling van het coronavirus de hoofdrol. Veel scenario’s zijn hierdoor eerder al gesneuveld, maar het doel blijft om opties open te houden en iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen als dat (weer) kan. Sportiviteit blijft de leidraad.

Categorie A
Alleen voor de categorie A is er nog een optie om de eerder gestarte competities dit seizoen te hervatten als de eerste seizoenshelft nog kan worden uitgespeeld. In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag (eerdere wedstrijden zijn niet voor niets gespeeld) en dan zijn beperkte promotie en degradatie nog mogelijk.

Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april. Ook voor de zaalteams wordt een minimale voorbereidingsperiode gehanteerd waarin zonder beperkingen getraind kan worden van 4-5 weken. Vanaf 22 maart moeten in dat geval de zaaltrainingen kunnen starten.

Mocht in de eerstvolgende coronapersconferentie van 23 februari blijken dat er niet afgeschaald kan worden naar het risiconiveau ‘ernstig’, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat. Teams uitkomend in de categorie A stromen in dat geval door naar de KNVB Regio Cup. Medio februari start de KNVB een inventarisatie onder teams uit de categorie A over hun deelname aan de KNVB Regio Cup.

Categorie B
Ook heeft de KNVB aangekondigd dat er voor teams in de categorie B een KNVB Regio Cup wordt georganiseerd zodra de coronamaatregelen dit toelaten. Dit zijn kleinschalige regionale competities. Niet alleen zorgt dit voor minder lange reisafstanden, ook vergroot dit de kans op aantrekkelijke lokale derby’s. Teams uit de categorie B doen standaard mee aan deze Regio Cup, tenzij zij zich hiervoor afmelden.

Q&A-update Vanwege de recente persconferentie van het kabinet heeft de KNVB haar Q&A pagina omtrent het corona virus aangepast. Deze kunt u raadplegen via de volgende link: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Zodra er meer nieuws te melden valt zullen wij jullie hierover weer informeren via onze website.

Voor nu; blijf gezond, wees lief voor elkaar en let op je naasten!

Het bestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.