KICKBAL

Alweer geen wedstrijd dit weekend. We balen er allemaal van. Des te meer leuk om te zien hoe onze technische staf / trainers de jeugdspelers blijven boeien. Afgelopen week heb ik kennis gemaakt met KICKBAL. Kickbal als honkbal maar dan met je voeten.

Speelregels KICKBAL
Variant van honkbal. Het speelveld is identiek, je zorgt voor een aantal honken (met pionnen), je hebt een veldploeg en een kickploeg. Het verschil met honkbal is dat het met een voetbal wordt gespeeld. De veldploeg staat verspreid, een jeugdspeler (pitcher) geeft een pass naar de eerste jeugdspeler van de kickploeg (slagman), deze schiet de bal het veld in en begint te lopen naar het eerste honk. De rest van de ploeg ‘voetbalt’ de bal terug naar twee kleine doeltjes vlakbij het beginhonk. Wanneer de bal in een van de doeltjes wordt gespeeld, moet de loper veilig op een honk staan, anders valt hij of zij uit.

Een compliment naar alle trainers! Ik kijk nu al uit naar andere initiatieven.

Ton van ’t Schip
Jeugdvoorzitter sv Ouderkerk.

Een gedachte over “KICKBAL

  • 2 februari 2021 om 18:03
    Permalink

    Complimenten aan de trainersstaf hoe zij iedere keer met leuke initiatieven komen om de kinderen lekker buiten bezig te laten zijn!

    /*

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.