Update corona sv Ouderkerk

Advertentie

De coronacrisis raakt iedereen hard op welke manier dan ook en het zijn zeer uitdagende tijden ook voor sv Ouderkerk. Sinds de competitie voor een 2e keer is stilgelegd, merken wij als bestuur dat er veel behoefte is om weer wedstrijden te mogen voetballen. Dat is helaas nog steeds niet mogelijk.

Gelukkig heeft de jongste jeugd in aangepaste vorm, wedstrijdjes tegen elkaar kunnen spelen op ons complex. Een groot compliment voor alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt! Nu we met zijn allen thuis moeten blijven, is het extra belangrijk om voldoende te bewegen. Dat helpt om gezond, fit en vrolijk te blijven. Daarnaast zorgt het samen zijn ook voor verbinding, want samen zijn we immers sv Ouderkerk. Daarom zijn we ontzettend blij dat sporten toch nog mogelijk is op ons complex. Ook de dames- en herenselectie staan weer op het veld en houden zij zich, in en om het huis fit met verschillende oefeningen. Weliswaar in aangepaste vorm, maar het is mooi om te zien dat vele van ons aan het sporten zijn.

Hervatten van de competitie

Op het moment van schrijven lopen de besmettingen weer op, maar toch is de KNVB in volle voorbereiding om te kijken of de amateurcompetitie vanaf 16/17 januari 2021 weer kan worden hervat. Voor het uitspelen van de competitie zijn er echter wel voorwaarden aan verbonden:

• Bekercompetitie komt te vervallen
• Nacompetitie komt te vervallen
• Doorspelen tot en met juni 2021
• Overschrijvingstermijn loopt tot 30 juni
• Promotie/degradatieregeling wordt aangepast.

Half december zal worden besloten of dit scenario haalbaar is. Blijkt dit niet het geval, dan wordt de competitie op een later moment hervat in een deels of volledig aangepaste vorm. Zodra de KNVB meer nieuws heeft zullen wij de leden zo spoedig mogelijk informeren. Houd er eventueel wel rekening mee dat er wedstrijden worden ingepland in de Krokusvakantie.

Algemene ledenvergadering

Normaal gesproken houden wij een algemene ledenvergadering in de maand december. Door de spoedwet is het mogelijk om een digitale vergadering te organiseren. Het bestuur geeft de voorkeur aan een fysieke vergadering, zodra de maatregelen dit toe staan. Volgens het huidige schema is de penningmeester Kees Bosman aftredend (per december 2020). Tot er een algemene ledenvergadering gehouden wordt blijft Kees aan als penningmeester. Indien er bezwaren zijn om geen algemene ledenvergadering te organiseren kunnen de leden zich melden bij de secretaris van het algemeen bestuur M.P. van Beusekom, e-mail: m.beusekom@gmail.com.

Hoe staan we er financieel voor?

We krijgen met regelmaat de vraag hoe sv Ouderkerk er financieel voorstaat. Wij staan er als vereniging goed voor, dat neemt niet weg dat het coronavirus ons natuurlijk wel raakt. Naast de contributie is de kantine de belangrijkste inkomstenbron en die valt helemaal weg. Daarom hebben we onder andere goed gekeken naar alle kosten en hebben we subsidies aangevraagd, zoals de TVS en de TASO. Hiermee hopen we het verlies dit seizoen te beperken. Omdat sv Ouderkerk buffers heeft opgebouwd de afgelopen jaren komen we niet direct in de problemen.

Wat daarin meespeelt is dat wij als vereniging zeer trouwe sponsors hebben en via deze weg willen wij onze waardering uitspreken nu zij ons blijven ondersteunen in deze moeilijke tijd. Ook het innen van de contributie is goed verlopen, met dank aan Wilma Koster, Laura de Kuiper en natuurlijk alle leden.