Kind & Co Happy bij sv Ouderkerk

Dat sv Ouderkerk midden in de samenleving staat bewijst wel het feit dat de sportclub al vanaf juli 2018 onderdak biedt aan de naschoolse opvang van Kind & Co. Om een beeld te krijgen wat een en ander inhoudt heb ik een gesprek met clustermanager Iris Selderijk  en pedagogische medewerkers Jurgen Wouterse en Etienne v/d Veen.

Iris Geeft een kijkje in de organisatie van Kind & co. Er zijn 2000 medewerkers over 350 locaties, daarbij zijn 47 clustermanagers. Van oorsprong komt de organisatie uit Maarsen en bestrijkt  midden Nederland. Ouderkerk is één van de noordelijkste gedeeltes van Kind & Co. In Ouderkerk hebben wij  3 BSO locaties t.w. de Jan Hekmanschool, het Kofschip en sv Ouderkerk waar wij als sport BSO natuurlijk het meest verheugd mee zijn.

Ikzelf ben sinds 1 augustus 2019 verbonden aan deze locatie, Er komen steeds meer kinderen op deze leuke sport BSO. Gemiddeld zitten we nu op 15 kinderen per dag. Het is heel apart dat in deze coronatijd bij ons de aanmeldingen een stijgende lijn laten zien. Je zou denken dat nu de ouders veelal thuiswerken, de kinderen na school naar huis gaan. Het voordeel van sv Ouderkerk is dat de kinderen nadat zij bij de opvang klaar zijn direct door kunnen naar hun voetbaltraining.

Jurgen en Etienne vullen de rest van het gesprek in, wij zijn uiteraard zeer tevreden met deze locatie, als pedagogische sportmedewerkers kunnen wij onze opleiding hier prima in de praktijk brengen. Wij halen de kinderen met 2 taxibusjes van de scholen in het dorp. De grotere kinderen mogen ook zelf naar de BSO  komen. Rond 15.15 uur zijn we dan op het sportpark, de kinderen gaan eerst vrij spelen en wij gaan ondertussen eten maken. De leeftijd varieert van 7 tot 10 jaar.

Kind & Co volgt het beleid van Gezonde Kinderopvang volgens de richtlijnen van het voedingscentrum dat bestaat uit dagkeuzes  zoals o.a. 30 + kaas, kipfilet, crackers, groente  en veel fruit. Voedzaam lekker en gezond!  Natuurlijk is er ook weleens bv met sinterklaas ruimte voor pepernoten of iets dergelijks.  Na het eten is het tijd om naar buiten te gaan en daar is speelruimte in overvloed, Kind & Co heeft ook een beweegbeleid dat houdt in: dat de kinderen worden gestimuleerd zoveel mogelijk te bewegen. Op de sport BSO kan dat perfect buiten en dat doen we door leuke sportieve activiteiten aan te bieden.

De meisjes zijn wat in de minderheid maar degene die er zijn doen volop mee met voetballen en andere sporten er is zelfs 1 meisje lid geworden van sv Ouderkerk.

Bij heel slecht weer is de kantine prima te gebruiken, regelmatig is er controle van de GGD maar het is allemaal dik in orde, er zijn kappen geplaatst over de tapinstallatie maar de meeste tijd is iedereen buiten.

Al met al is Kind & co heel tevreden met deze accommodatie en hoopt nog lang de samenwerking met de sportvereniging sv Ouderkerk voort te zetten, en mochten er ouders en kinderen zijn die eens een kijkje willen nemen, neem gerust contact op met clustermanager Iris Selderijk via i.selderijk@kmnkindenco.nl of 06-11078112 Herman van Luijn.