4×4 MIX toernooi op 23 december en Corona

Er bereiken ons enkele vragen over het 4×4 Mix toernooi op 23 december in relatie tot de Corona-maatregelen. Ter verduidelijking het volgende: sv Ouderkerk volgt bij al haar activiteiten nauwgezet de regels die zijn opgesteld door de rijksoverheid en NOC/NSF. Daarnaast volgt sv Ouderkerk uiteraard ook de noodverordening die geldt voor onze regio. De regels geven aan dat kinderen t/m 17 jaar in teamverband buiten mogen sporten. Dit is ook herhaald in de toespraak van onze premier op 14 december. Sporten en naar buiten gaan wordt in deze tijd van lockdown aanbevolen. Sv Ouderkerk heeft daarom een toernooi georganiseerd zodat de kinderen van Ouderkerk op 23 december lekker met elkaar buiten kunnen sporten. Geheel binnen de regels. Alle kinderen van 12 t/m 17 jaar zijn welkom. Ook kinderen die geen lid zijn. Wij hopen op een mooie dag waar de kinderen buiten verantwoord van kunnen genieten. Inschrijven kan nog:   https://www.svouderkerk.nl/2020/12/4-x4-mix-toernooi/

Meer informatie over sport en Corona kunt u desgewenst vinden op de site van NOC/NSF : https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

Het bestuur

2 gedachten over “4×4 MIX toernooi op 23 december en Corona

 • 22 december 2020 om 23:29
  Permalink

  Jammer dat jullie het tornooi toch door laten gaan ondanks de nieuwste ontwikkelingen ( geen normale zorg meer in ziekenhuizen) omdat het te druk is met Corona ( dit is sinds gisteren ) en ik vind buitenspelen ( trainen) met je eigen team ( je eigen bubbel) heel wat anders dan 54 personen die nooit met elkaar trainen , er staat ook geschreven dat alleen kinderen van de eigen vereniging mogen trainen en niet van buitenaf , dus niet uit heel Ouderkerk

  Wilt u als vereniging er verantwoordelijk voor zijn voor een uitbraak in Ouderkerk ?? En dat kinderen het virus overbrengen aan opa of oma??

  Want ook kinderen brengen het Corona virus over ( juist ook als ze geen klachten hebben)

  Ben het er mee eens dat kinderen moeten kunnen buitenspelen, en evt trainen met Max 10 kinderen waarmee ze vaker trainden

  Maar 54 kinderen bij elkaar is vragen om ellende

  Sorry SVO
  Jullie zijn NIET GOED BEZIG

  Beantwoorden
 • 23 december 2020 om 09:19
  Permalink

  Beste Petra,
  Dank voor je reactie.
  Het duizelt ons ook wel eens met alle regels die er zijn. Maar de regels die jij hier opschrijft herkennen wij niet en kunnen wij ook niet terugvinden.
  Integendeel, de rijksoverheid roept juist op om als er activiteiten worden georganiseerd door verenigingen ook niet-leden de kans te geven mee te doen. Zie de link hieronder over Corona en sport op de site van de rijksoverheid.
  Ook onderlinge wedstrijdjes mogen. Op de site van NOC/NSF kan je daar veel informatie over vinden.
  Er zijn mensen die vinden de huidige regels niet streng genoeg en er zijn mensen die vinden ze te ver gaan. Die afweging daartussen kunnen wij niet maken. Dat doet de overheid voor ons en dat zijn de regels die wij nauwgezet volgen.
  Wij organiseren dit toernooi met veel vrijwilligers om iets te doen voor de jeugd die anders noodgedwongen alleen thuis kan zitten of de straat op kan gaan. Veel vrijwilligers helpen dit mogelijk te maken.
  Wij zijn van mening dus juist goed bezig te zijn voor de Ouderkerkse gemeenschap.

  Hier nog de link naar de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

  Bestuur svOuderkerk

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.