(jeugd)Voetbal in corona-tijd

Vanaf het weekend van 17/18 oktober zijn de competities stilgelegd door de 2e corona golf. Sv Ouderkerk volgt de richtlijnen van het RIVM, met als gevolg dat de jeugd t/m 17 jaar wel mogen blijven trainen en onderlinge activiteiten zijn toegestaan.  

Naast dat de reguliere trainingen t/m 17 jaar gewoon doorgaan, wordt er ook elk weekend zoveel mogelijk georganiseerd voor deze doelgroep. Het is af en toe passen en meten. In de onderbouw (t/m de O12) worden er elke zaterdag toernooien georganiseerd, en de teams uit de middenbouw/bovenbouw proberen zoveel mogelijk tegen elkaar te oefenen, of er worden extra trainingen gegeven. Er worden zelfs wedstrijden georganiseerd tussen JO (jongens) en MO (meisjes teams). Afgelopen weekend is er een wedstrijd geweest tussen de JO17-1 en de 17-jarige uit de O19-teams (een samengesteld team van jongens en meisjes uit de O19-teams).  Leuk experiment.

De 18-jarige uit de O19-teams (uit zowel de JO als de MO teams) doen loop en coördinatietrainingen.  

Ik wil graag een pluim geven aan een ieder die dit mogelijk maakt, denk hierbij aan de technische staf, alle trainers, scheidsrechters, wedstrijdsecretarissen, maar ook de terreincommissie. De velden liggen er steeds perfect bij.  

Als laatste wil ik ook een compliment geven aan alle ouders en verzorgers: bedankt voor de discipline om NIET op het terrein te komen, en netjes te wachten achter de hekken (kleine kanttekening: houdt hierbij ook de 1,5 meter afstand).

Met sportieve groet,
namens de jeugdcommissie,
Ton van ’t Schip (voorzitter jeugd) 

4 gedachten over “(jeugd)Voetbal in corona-tijd

 • 16 november 2020 om 14:21
  Permalink

  Heerlijk om dit weekend weer even op de club te zijn en zoveel kinderen/jeugd lekker een balletje te zien trappen!! Ondanks alle regels en restricties verliep het allemaal als een zonnetje en genoten de kinderen er volop van!! Hulde aan leiders, trainers, scheidsrechters, jeugdcommissie en vele anderen die dit allemaal weer georganiseerd hadden, TOP!!

  Beantwoorden
 • 17 november 2020 om 13:17
  Permalink

  Heerlijk om te zien dat de jeugd goed bezig is en blijft
  in deze echte voetballoze tijd.
  Hoe zit dit bij de senioren selectie?blijven zij ook conditioneel in vorm?
  In groepjes trainen is niet zo aantrekkelijk maar wel nodig.
  Wij rekenen wel weer op jullie als het weer mogelijk is om te herstarten met de competitie.
  Heren loop straks niet achter de feiten aan he.
  Groet martien

  Beantwoorden
  • 18 november 2020 om 01:10
   Permalink

   Dit heeft Jules goed in de hand Martien .
   De trainer/coach zit er kort op én verlangt, en ziet er op toe dat de selectiespelers minimaal hun trainings-activiteit doorsturen !
   Als ik zo hun ‘ sportschool-beelden ‘ en park/polderrondjes zie zijn de boys héél goed bezig.
   Complimenten…

   Beantwoorden
 • 18 november 2020 om 13:23
  Permalink

  Prima dan toch,dan hoeven wij daar niet over in te zitten.
  En wens ik iedereen het allerbeste toe.
  Tot ziens maar gauw (hoop ik)
  Martien

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.