interview Van Barneveld Culinair

Duidelijke ‘vóór Covid-19 en ná Covid-19’ bij Van Barneveld Culinair

Verrassen in kwaliteit en smaak. Dat is wat ze bij Van Barneveld Culinair met hun ruime assortiment en cateringservice proberen te bereiken. Ook nu het coronavirus de wereld nog steeds in haar greep heeft. Het virus heeft voor het bedrijf zelfs ‘deuren geopend’.

Door: Bjarn van den Berg

Van Barneveld Culinair is opgericht in december 2014. Sjoerd en Kim van Barneveld wilden al langer een eigen onderneming starten. Ze vonden dat de catering wel wat vernieuwing kon gebruiken en ze hadden precies voor ogen hoe dat eruit moest zien. Ze wisten wat ze wilden en in 2014 maakten ze daarom hun droom waar door een eigen cateringbedrijf te starten. Daarbij hebben ze de taken verdeeld: Sjoerd, zijnde chef-kok, zwaait de scepter in de keuken en Kim is verantwoordelijk voor de organisatorische kant. 

Sindsdien groeide Van Barneveld Culinair de afgelopen jaren alleen maar en tot maart dit jaar bestond het team uit wel 26 medewerkers: van koks en afwassers, tot chauffeurs en marketing medewerkers. Ze verzorgden walking dinners, bereidden dagelijks gemiddeld voor 120 man lunch, diner en borrels en ze waren betrokken bij allerlei andere evenementen, waaronder bruiloften. Totdat het coronavirus Nederland overnam.

Een andere periode
‘Er is voor ons echt een duidelijk voor Covid-19 en een na Covid-19,’ laten Sjoerd en Kim van Barneveld weten. In de periode voor het virus was bijvoorbeeld 85 procent van de klanten een zakelijke klant. Maar sinds het virus hier huishoudt, richt Van Barneveld Culinair zich vooral op het bezorgen van versbereide maaltijden bij de mensen thuis.

Ondanks dat het virus een enorme impact heeft gehad – het team is noodgedwongen kleiner geworden en verschillende evenementen gingen niet door – heeft het ook deuren geopend. Door maaltijden aan huis te bezorgen, hebben ze Ouderkerkers op een andere manier kennis laten maken met hun bedrijf. ‘Wat we heel leuk vinden is dat Ouderkerk ons nu (beter) leert kennen. Er waren toch nog veel dorpsgenoten die ons niet kenden,’ schrijven Sjoerd en Kim.  

Veel mensen bestellen maaltijden en ze zijn ‘echt dankbaar dat er zo veel besteld is’. Zonder al die steun zouden ze het namelijk nog een stuk zwaarder hebben. En mensen bestellen om verschillende redenen. ‘We hebben veel lieve oudere mensen die bij ons bestellen omdat ze de supermarkt liever niet ingaan. Maar we hebben ook hele leuke mensen die voor het gemak gaan.’

De toekomst
Het bereiden en bezorgen van maaltijden zal Van Barneveld Culinair nog een tijd blijven doen en ze hopen dat iedereen er dan ook nog volop gebruik van blijft maken. Het is al mogelijk om vanaf 1 persoon de dagelijkse maaltijden, desserts en weekend specials te bestellen. Daarbij wordt alles kosteloos bezorgd in Ouderkerk, Duivendrecht en Amstelveen. ‘Verder hopen we dat, als Covid-19 “voorbij” is, we rustig terug gaan naar onze oude situatie, maar dan op een slimmere en effectievere manier.’

Ook laten ze weten dat ze met kerst zullen uitpakken. De voorbereidingen zijn al in volle gang (zie onderstaande foto). ‘De mensen hebben keuze uit een buffet en een uitgeserveerd diner,’ aldus Kim. Waar het buffet en diner precies uit zullen bestaan, wordt later bekend. Om daarvan op de hoogte te blijven, kan iedereen de website checken en de brievenbus goed in de gaten houden.

Een sneakpreview van het kerstmenu. Foto: Van Barneveld Culinair

Van Barneveld Culinair en sv Ouderkerk
Met hun cateringbedrijf sponsoren Sjoerd en Kim sv Ouderkerk. ‘Voetbal is een belangrijke sport binnen ons gezin.’ Zo is Sjoerd inmiddels al 33 jaar lid van de club en na even gestopt te zijn, voetbalt hij nu ook zelf weer. Ook zoon Dex speelt vanaf zijn vijfde bij sv Ouderkerk, nu zo’n vier jaar. ‘Daarnaast vinden we het belangrijk de lokale voetbalclub te steunen en bewegen is toch erg belangrijk.’ Voor bestellingen en meer informatie:https://vanbarneveldculinair.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.