Valse start voor SV Ouderkerk

De kop is er af. De start van de voetbalcompetitie 2020-2021 lag voor sv Ouderkerk dit keer bij SV ‘s Graveland. Ook het afgelopen seizoen troffen ze elkaar. Toen wist Ouderkerk de drie punten mee naar huis te nemen (4-3) winst. Dit keer lukte dat niet en bleven de punten achter op het fraaie complex van ‘s Graveland aan het Kininelaantje aldaar.

Het moet gezegd: het was niet echt goed wat de Ouderkerkers deze zondagmiddag op de kunstgrasmat legden, maar slecht was het ook niet. Vooral in de tweede speelhelft vormden zij de bovenliggende partij en hadden ze de tegenstander regelmatig in de tang.

In de eerste helft was het een iets meer gelijkopgaande strijd met ook toen de nodige kansen voor Ouderkerk. De aanvallen liepen daarbij vooral over rechts. Zo was Jay Day in de 21e minuut na goed doorzetten gevaarlijk, maar vond hij de goalie van ‘s Graveland op zijn weg.

Overigens vermakelijk om te zien wat voor een capriolen die man af en toe uithaalde, maar hij wist wél tot de rust zijn doel schoon te houden. Dat Lukte Remy van Luijn aan de andere kant in de 33e minuut niet. Op simpele wijze werd aan de tegenstander door

het midden van de verdediging vrije doorgang verleend en via een een-tweetje had Remy het nakijken (1-0). Na de thee een meer dominant Ouderkerk wat in de 51e minuut resulteerde in de gelijk- maker van Anthony Voskuilen (1-1). Het was daarna wachten op het moment dat Ouderkerk de trekker opnieuw zou overhalen, maar dat gebeurde niet. De ene aanval volgde op de andere, maar telkens zonder het gewenste resultaat. En als zo vaak valt de goal dan aan de andere kant. Slechts één echte aanval had ‘s Graveland daarvoor nodig. Remy wist die in eerste instantie nog wel te pareren, maar dat bleek uitstel van excecutie. In een wir-war van spelers maakte ‘s Graveland er 2-1 van. Daarin kwam geen verandering meer wat Ouderkerk ook probeerde met onder meer het inbrengen van drie wissels.

De teleurstelling bij de meegereisde supporters was groot. Zo ook bij Jules Pasteuning. Die was kort in zijn commentaar: “Net als vorig seizoen laten we het ook nu weer gebeuren. Slechts bij één serieuze aanval van ‘s Graveland is het gelijk een doelpunt. En al onze kansen leveren niks op”. Kortom een valse start voor Ouderkerk. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht 11.

Tot speler van de week werd gekozen de rechtervleugelaanvaller Durante Olsman.

Rob van ‘t Veer

2 gedachten over “Valse start voor SV Ouderkerk

 • 23 september 2020 om 12:17
  Permalink

  Hoeveel was nou de eindstand?
  Mvg
  Tristan Janmaat
  Keeper s’graveland ZON1 😉

  Beantwoorden
 • 24 september 2020 om 12:39
  Permalink

  Tristan de eindstand was 2-1.

  Maar in de terugwedstrijd zullen weer hard aan de bak moeten. Mooi jubileumshirt trouwens!

  Mvg,

  Jordy Beukeboom
  dorpsgek Ouderkerk aan de Amstel

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *