VERTROUWD MAAR TOCH ANDERS

Afgelopen zondag zijn alle hoogste selectie-elftallen begonnen met hun oefenwedstrijden ter voorbereiding van het seizoen 2020/2021.Het voelde weer vertrouwd toen ik ons sportpark opliep. De accommodatie zag er – zoals we gewend zijn –  wederom piekfijn uit. Dat lijkt zo vanzelfsprekend maar dat is het  beslist niet. Dank daarom aan alle vrijwilligers zowel voor als achter de schermen die dit weten te bewerkstelligen en het mogelijk maken dat onze leden op zo’n mooi park hun geliefde sport kunnen beoefenen. En toch was het ook anders! Ook ik had op de website gelezen de update van het bestuur over de genomen Coronamaatregelen. Daarvoor een pluim. Ik kreeg namelijk de indruk dat feitelijk aan alles is gedacht om het risico op besmetting te minimaliseren. En wie wil dat nou niet? Daarom onderstreep ik de oproep van het bestuur om ons vooral aan de genomen maatregelen te houden. En mocht het dan toch  een keer misgaan (N.B. Onze koning en koningin overkwam dit het afgelopen weekend in Griekenland ook) spreek degene daar dan op aan.Ikzelf was afgelopen zondagmiddag toeschouwer bij de oefenwedstrijd van onze zondagselectie tegen sv Abcoude. Voor de beide hoogste zondagsteams kan het komend seizoen geput worden uit een groot aantal spelers. Nu al zag ik vele vertrouwde gezichten maar ook  diverse nieuwe  spelers die hun opwachting  maakten. Ik telde 26 selectiespelers met de wetenschap dat er ook nog een aantal spelers van vakantie e.d terugkomt. Dat wordt nog wat om straks een keuze te maken en alle kikkers in het mandje te houden………

Nu kreeg een ieder van de 26 spelers tegen Abcoude de kans om verdeeld over beide speelhelften zijn kunsten te vertonen om vervolgens af te sluiten met een onderling partijtje van 45 minuten.Ik heb me niet verveeld en stelde vast dat de boys er duidelijk zin in hadden.  Er werd met veel enthousiasme gespeeld. Dat lag eigenlijk ook wel voor de hand nu de bal eindelijk weer is gaan rollen. Het leek me voor de staf en selectie al met al een nuttige middag.

Ik wens tenslotte de zondagselectie ook de komende weken een goede voorbereiding toe op het nieuwe seizoen (maar dat geldt natuurlijk voor alle teams van hoog tot laag).

Rob van ’t Veer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *