NIET ZOMAAR EEN BBQ

door Rob van ‘t Veer

Ik was uitgenodigd voor een Bbq op zaterdag 11 juli j.l. De Zondagselectie wilde toch nog even stilstaan bij de competitie 2019/2020.

Het hoe en waarom die competitie in maart j.l. zo abrupt werd stilgelegd en ook per direct werd beëindigd is genoegzaam bekend. Ik kan niet voor anderen spreken, maar de maanden daarna vond ik best ingewikkeld en spannend. En eigenlijk nog steeds. Waar gaat het uiteindelijk naar toe en wanneer wordt het weer normaal. Of moeten we uiteindelijk leren leven met het nieuwe normaal? Wie zal het zeggen.

Gelukkig zijn de corona-maatregelen per 1 juli j.l. verder versoepeld en biedt dat wat meer mogelijkheden. Zo vond de Zondagselectie het dus tijd om het seizoen 2019/2020 alsnog op een ordentelijke wijze af te sluiten. Dat kan je wel aan hen overlaten. Ik vond het bijvoorbeeld hartverwarmend hoe vanuit de selectie een ieder – in welke functie binnen de vereniging ook – werd bedankt voor zijn of haar inzet, zodat zij (de spelers) wekelijks kunnen voetballen en het hen daarbij nauwelijks aan iets ontbreekt. Deze aanwezige stille krachten zowel voor als achter te schermen werden dan ook nadrukkelijk in het zonnetje gezet en verrast met een wijnpakket. Naast al deze lofuitingen werd ook afscheid genomen van enkele selectiespelers t.w Thijs van Barneveld, Kees van Beek, Friso Kaashoek, Glenn Schoordijk en Peter Hummeling (trainer).

Ook de Bbq zelf was top en dan te bedenken dat dit alles niet alleen werd georganiseerd vanuit de selectie maar ook door hen zelf is betaald! Het kost de vereniging als zodanig derhalve geen cent.

Toen ik dat nog eens hoorde gaf deze Bbq mij in dat opzicht een dubbel warm gevoel. Daarom voor mij niet zomaar een Bbq.

Ik hoop op een goede zomer en kijk uit naar de start van de nieuwe competitie. Ik zag intussen de nieuwe competitie-indeling (zie hieronder).  Dat wordt km’s maken! Immers 4x  Utrecht en 4x naar Amersfoort, 1x naar Nieuwegein, maar ook nog naar Leusden en Leersum. ‘s Graveland en Abcoude maken het lijstje kompleet. Ik hoorde iemand al zeggen “niet normaal” maar misschien is dit voor de KNVB wel juist hét nieuwe normaal. Immers afstand houden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.