In Memoriam Nico Kouwenhoven

Wij ontvingen vandaag het droevige bericht dat Nico Kouwenhoven gisteren op 76-jarige leeftijd is overleden. Het bestuur wenst de familie in deze moeilijke tijden veel sterkte toe.

Nico was een telg uit de welbekende Ouderkerkse familie Kouwenhoven. Nico zijn roots lagen bij NEA, maar ook bij OSDO liet hij later zijn gezicht regelmatig zien. In zijn jeugdjaren was hij al veel op de velden te vinden. Hij heeft vroeger zelfs de witte betonnen paaltjes die rond het veld stonden geschilderd, maar voetballen was toch zijn passie. Nico heeft in vele jeugdteams gespeeld en daarna was hij een vaste waarde in het eerste van NEA. Nico speelde meestal op het middenveld en was een echte kopspecialist. Na zijn carrière als voetballer is Nico jeugdtrainer geworden bij NEA. Hij heeft daar vele jeugdteams getraind (en met succes), waaronder zijn eigen zoons Marco en Sven. Nico ademde voetbal en je kon ook uren met hem praten over het spelletje. Hij kreeg daar geen genoeg van. Hij was ook zeer fanatiek; als speler, als trainer en ook als supporter. Als het even kon stond hij altijd bij zijn zoons aan de lijn om te kijken, dat heeft hij zolang mogelijk vol gehouden. De laatste jaren ging het helaas wat minder met zijn gezondheid, maar hij werd altijd ondersteunt door zijn vrouw Ria. Velen zullen Nico gaan missen.

Het bestuur

3 gedachten over “In Memoriam Nico Kouwenhoven

 • 23 januari 2020 om 07:31
  Permalink

  Wat een mooiewoorden over mijn broer nico ik zal hem missen alie

  Beantwoorden
 • 23 januari 2020 om 11:38
  Permalink

  Hartelijk dank aan Sv Ouderkerk voor de mooie woorden
  in dit bericht over mijn broer Nico,het zal voor zijn gezin
  en voor mij de kracht geven om dit verlies te verwerken.

  Beantwoorden
 • 23 januari 2020 om 19:11
  Permalink

  Als jong jochie vond ik het altijd prettig als Nico naar de wedstrijd stond te kijken. Zijn positieve coachen en vooral zijn bulderende stem. Je liep er gewoon harder van. Ik zal zijn woorden: ‘goeie bal jongen!’ nooit vergeten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *