SV OUDERKERK BOEKT ECLATANTE OVERWINNING

Advertentie

Niet zo maar een overwinning. Met passie en strijd werd koploper Swift bedwongen met als resultaat een 4-2 overwinning.

En dat tegen een tegenstander die nog maar één keer deze competitie had verloren en tot deze zondagmiddag met 23 punten koploper was (zeven keer gewonnen, tweemaal gelijk en dus slechts eenmaal verloren en dat tesamen met een positief doelsaldo van eveneens 23.

De Amsterdammers leken opnieuw op een overwinning af te stevenen. Nadat Ouderkerk met spits Tom Straver in de 2e minuut met een bekeken lob nog de lat had geraakt was het Swift die al in de 4e minuut de 0-1 op het scorebord bracht. Daar ging overigens een schijnbare overtreding aan vooraf, waarbij Mitchel Melissen geblesseerd raakte, maar de scheidsrechter floot niet en Swift speelde door. In de 12e minuut was onnodig balverlies op het middenveld er de oorzaak van dat het 0-2 werd en leek het – tegen zo’n gemakkelijk scorende ploeg – al snel een gelopen koers. Maar vanaf dat moment rechtte Ouderkerk de rug en ging het steeds beter voetballen. Het was Thijs de Dood die uit een corner de bal in feite half raakte, maar de goal telde gelukkig ten volle (1-2). In de 28e minuut was het opnieuw raak. En weer was het Rocky Nuamah die wederom op onnavolgbare wijze (zoals zo vaak) zich buiten de zestien wist vrij te spelen en verwoestend uithaalde (2-2). Voor de pauze kwam Ouderkerk zelfs op voorsprong. Eerst kwam Tim Baas, terug in de basis na een blessure, een teenlengte tekort om echt gevaarlijk voor de Swift keeper te worden, maar enkele minuten later was het Bart Muns, die op rechts goed doorzette. Zijn voorzet werd door de Swift-verdedigers finaal gemist, maar niet door Tom Straver. Met een fraaie omhaal tekende hij de 3-2 aan. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft toonde Ouderkerk echt karakter. Wat ik vorige week miste was nu in ruime mate aanwezig, aldus coach Jules Pasteuning. Het was een genot om naar te kijken. Over en weer waren er kansen en die maakten de wedstrijd ook zo aantrekkelijk. De verdediging van Ouderkerk stond er dit keer ‘niet bij en keek er naar’. Integendeel: zoals gezegd met strijd en passie werd er verdedigd. En ook de aanval roerde zich deze middag kranig. Mitchel Melissen hield de tegenstander constant bezig. Ook spits Tom Straver deed goed werk. Zelfs zo goed dat hij na een ingooi, die werd verlengd, in de slotfase z’n tweede goal maakte, waarmee de wedstrijd bleek te zijn gespeeld (4-2). Die voorsprong gaven de Ouderkerkers namelijk niet meer uit handen.

Coach Jules Pasteuning was vorige week nog boos, maar nu superblij. We kunnen het wel en dat zal volgende week in de laatste thuiswedstrijd vóór de winterstop tegen Nederhorst hopelijk opnieuw blijken, aldus Jules. Mede door deze overwinning werd de after party (3e helft) eveneens een succes.

Rob van ‘t Veer