OUDERKERK HEEFT GEEN KIND AAN NEDERHORST

Met een ruime 6-0 overwinning sluit sv Ouderkerk de eerste seizoenshelft af en houdt het de koplopers Sint Martinus en Swift in de derde klasse West 1 Zondag 3c in het zicht.

Dit keer kwam vv Nederhorst op bezoek met slechts één overwinning op zak en ook nog een gelijkspel. Een schamele vier punten dus en daarmee rode lantaarndrager. Maar als zo vaak: dat zegt nog niets want in het voetbal is immers alles mogelijk. De Ouderkerkers waren zich daar kennelijk ook van bewust, want vanaf de aftrap werd de turbo aangezet. Na 20 seconden (!) was de eerste grote kans, maar de bal ging voorlangs. Nog in dezelfde minuut was het echter wel raak. Rocky Nuamah was de doelpuntenmaker (1-0). Ouderkerk bleef geconcentreerd voetballen. Het spel oogde goed. Men vond elkaar gemakkelijk en het wachten was op de volgende goal. Nadat keeper Jesse de Wit in de 7e minuut een vrije trap voor Nederhorst nog onschadelijk had gemaakt was het Bart Muns, die na voorbereidend werk van Rocky, de bal in de 22e minuut in het dak van het doel schoot (2-0). Nederhorst bleek niet in staat om daar ook maar iets tegenover te stellen. Het werd dus een eenzijdige wedstrijd met een ruststand van 5-0 door achtereenvolgens nog doelpunten van Daan van Piggelen,Thijs van Barneveld en Tom Straver.

Na de thee was het spelbeeld niet veel anders. Dus wederom een aanvallend Ouderkerk. Uit de vele kansen en doelpogingen werd echter nog slechts één keer gescoord en maakte Rocky zijn tweede goal deze middag (6-0). Tot overmaat van ramp moest Nederhorst, nadat het haar wissels al had op gebruikt, het laatste kwartier nog met 10 man verder. De stand bleef echter ongewijzigd en- zoals een trouwe supportster opmerkte – ging de wedstrijd daarmee als een nachtkaars uit.

Jules Pasteuning (coach Ouderkerk) vond dat zijn spelers vooral de eerste helft een goede partij op de mat legden , veel kansen creëerden en ook in ruime mate wisten te scoren. De tweede helft was minder. Het tempo lag volgens Jules toen te laag en jammer dat er nog maar één goal viel. Maar met een 6-0 overwinning mag je als coach alleen maar tevreden zijn.

Over de eerste seizoenshelft is hij eveneens heel tevreden. Als team proberen we te voetballen en daarbij halen we regelmatig een goed nivo. Maar af en toe is het ook wat wisselvallig.We hebben echter een jong team waarin nog genoeg ruimte zit. En wat Jules vooral deugd doet is dat van zijn elftal veel jongens uit de eigen jeugd deeluitmaken. Dat geeft hem voldoening evenals het feit dat er nu al meer doelpunten (37) zijn gemaakt dan het hele vorige seizoen toen er over de hele competitie 36x werd gescoord. En nu zijn we nog maar halverwege, aldus Jules.

Rob van ‘t Veer