Met Leo naar Volendam

Advertentie

Maanden vooraf liet Leo een ieder weten dat het 20 december 2019 D-Day is: FC Volendam-De Graafschap. Hij heeft een bus geregeld en vele SV Ouderkerkers kunnen weer genieten van een leuk avondje voetbal. Een groot aantal vaste klanten van deze avond, met name de grijze garde, gaat er prat op dat dit dé avond van het jaar is. De vele aangedikte kleurrijke anekdotes over voorgaande edities versterken dit imago. Als bijna vaste klant kan ondergetekende beamen dat een avondje Volendam uniek is en er is altijd wel een voorval plaatsvindt dat het waard is om na te vertellen.
Vertrek om 7 uur met een dubbeldekker, want een gewone bus bleek te klein (!). De stemming zat er direct al goed in, vooraf was de Vrije Handel namelijk al ‘even’ getest en menigeen had nog even snel de Plus gevisiteerd, je zal onderweg droog komen te staan?! Na wat prutsen met knopjes werd op de A10 een radiozender gevonden die de jonge garde bovenin de bus maande tot keihard meezingen. De kelen bleken goed gesmeerd! Toen we met onze dubbeldekker vol met zingende (?) supporters Volendam binnen reden werden we direct opgevangen door 2 lichtgevende groene motormuizen van de Politie: volgen! Het zingen stopte direct …. we hadden het stadion in zicht maar werden naar ons gevoel de verkeerde kant op geleid. Wat bleek: de beide zwaailichtende motormuizen zetten ons af nabij het uitvak direct naast het stadion. Dat had Leo toch maar weer perfect geregeld, dus een keihard ‘Leo bedankt, Leo, Leo, Leo bedankt ….’ werd door de SVO meute ingezet.


De vaste stek achter het doel werd vlot ingenomen en Leo, trouwe supporter van SV Volendam, knoopte routineus de nodige fanmaterialen ter plaatse vast aan de trapleuning. Bier, fris, vette hap en toilet is op 14,45 m lopen beschikbaar, dus alles wat een SVO-er nodig heeft is via de trap te bereiken op strompelafstand. De wedstrijd was prachtig, na 5 minuten spelen stond Volendam al met 1-0 voor, vele leuke momenten gebeurden letterlijk voor onze neus op een paar meter afstand. Tussen het bier halen door was het zomaar ineens 2-2 met de helft. Op naar de supporterskroeg onder de eretribune, daar is het namelijk warm en het toilet nog dichter bij. De tweede helft begon veel te snel, we hadden namelijk net weer een vers rondje geregeld, dus haast geboden! We zaten amper weer op onze stek, de Graafschap maakte vanuit een hoekschop zomaar ineens de 2-3, ook weer vlak voor onze neus. Dat maande een ieder tot keihard zingen/aanmoedigen van FC Volendam. De tekst zal ik hier niet herhalen, maar het had effect, ergens na net weer een nieuw rondje bier was er vanuit het niets ineens een prachtig afstandsschot: 3-3! Prachtig resultaat, want de wedstrijd verdiende geen verliezer. Nadien natuurlijk even met echte Volendammers napraten in het warme hol. Het gros ging direct De Dijk verkennen, de rest bleef hangen in het stadion. Ook daar is genoeg bier, vette hap en als je vertoefd op de juiste locatie, heerlijke vis. Om 00.15 vertrok de dubbeldekker weer, een bus vol tevreden SVO-ers, op naar de Vrije Handel.  Onderweg werd meermaals ‘Leo bedankt, Leo bedankt’ gezongen en daar is geen woord aan gelogen. In de Vrije Handel  werden we weer warm onthaald met een heerlijk koud biertje.  Een goede afsluiting van een topavond. Leo, het kan niet vaak genoeg gemeld worden: zonder jouw was deze avond niet mogelijk geweest, dank voor het organiseren en dank voor het meenemen van al die SVO-ers naar een prachtige wedstrijd. Een memorabele vrijdagavond!

Flierefluiter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *