Training/wedstrijden in de wintertijd (JEUGD)

Langzaam begint het steeds kouder te worden. De temperatuur daalt, ondanks dat blijven wij bij Sv Ouderkerk natuurlijk gewoon tot 22 december door voetballen. 

Bij temperatuur onder de 7 graden is het voor kinderen belangrijk dat het lichaam warm blijft. Kou zorgt ervoor dat het lichaam bovenmatig op spanning komt en de kans op blessures erg vergroot. Ieder jaar zien wij bij sv Ouderkerk spelers voetballen die niet verantwoord gekleed zijn. Kinderen willen door te koude handen/voeten niet meer verder voetballen omdat het dan te pijnlijk wordt. Daarom hieronder een aantal TIPS.

Bij training: 
– Kleed in laagjes, De eerste laag (direct op de huid) is een thermoshirt, daarna een sportshirt en als buitenlaag een trainingspak/windstopper. Voor de knieën/benen volstaat een thermobroek/leggin met daarboven het trainingsbroekje of natuurlijk gewoon een lange trainingsbroek. – LET OP, geen dubbele sokken, hierdoor gaan kinderen in schoenen glijden en dat zorgt weer voor blaren. 
– bij extreme lage gevoelstemperaturen: Draag handschoenen en evt een warme muts. 

Bij een wedstrijd:
– Draag een thermoshirt onder het shirt van sv Ouderkerk, desnoods 2 shirts bij extreme kou.
– Draag een thermobroek/leggin met daarboven de korte broek van sv Ouderkerk.- Voor de rust/pauze of wisselbeurt, een extra (regen)jas dit zorgt ervoor dat de warmte niet uit de kleding verdwijnt. Daarnaast zijn handschoentjes en een muts ook altijd wel fijn. 

Zo zijn we goed voorbereid voor de koude wintermaanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.