svO 2 – Soest 2

22 september 2019

Een werkelijk mooie dag om te voetballen. We beginnen met een stevig portie tactiek in de kleedkamer. Hoe willen we verdedigen en opbouwen en hoe doen we dat in de omschakeling bij balverlies. Ook zuiver en snel spelen zonder de tegenstander iets te gunnen en waar nodig druk zetten. 4-2 winnen en drie punten bij de start van de competitie is meteen lekker. Of alles naar wens uitgevoerd is? Een oude oefenmeester zei altijd: Bal hebben, bal geven. Baltempo mag wel hoger zijn alsmede de zuiverheid in de passing. Maar dat komt ook omdat het elftal nog niet in een zelfde samenstelling heeft gespeeld. Een voorsprong van 1-0, mooie aanval over rechts. Gelijk door niet opletten in de omschakeling, maar daarna weer een goede aanval over rechts en de 2-1 in het mandje. Weer niet tijdig omschakelen en de tegenstander weet Jesse te passeren met een mooie lob. Onze keeper had toen al wat mooie reddingen gedaan. Tweede helft opdracht meer gas geven want Soest kan eigenlijk niet beter. 3-2 en 4-2 door Mik en dat deed hij uiterst beheerst. Wedstrijd was sportief maar helaas was de scheidsrechter van dienst erg scheutig met zijn kaarten waaronder een rode voor de tegenstander. Jeffrey viel uit na een sterke invalbeurt met een meniscus blessure en zal nog een oproep krijgen voor een operatie, sterkte! Volgende week uit tegen PVCV dat ook zijn eerste wedstrijd won met dezelfde cijfers.

Sander Toussaint

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.