SV OUDERKERK IN KNOTSGEKKE WEDSTRIJD ONDERUIT

Het begon zo voorspoedig. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar na negentig minuten bleven de Ouderkerkers toch met lege handen achter. 6-5 voor vsv Vreeswijk uit Nieuwegein.

Een onbekende tegenstander.Vorig seizoen gepromoveerd en intussen 15 thuisoverwinningen op rij. Zou Ouderkerk die reeks een halt kunnen toeroepen? Daar leek het in begin zeker op. Immers na zes minuten had het al tweemaal gescoord door Ton Straver en Desley Douglas. Ouderkerk had zeker in de beginfase het initiatief en hield Vreeswijk onder druk.

Toch viel in de 21e minuut een tegengoal. Een corner werd niet goed weggewerkt (2-1). In dezelfde minuut miste Ton Straver vervolgens voor open doel. Hij maakte echter kort daarop die misser goed en was de 3-1 voorsprong een feit. Binnen vijf minuten was de stand echter alweer gelijk (3-3). Het antwoord van Ouderkerk volgde direct daarop. Daan van Piggelen zag zijn inzet door de Vreeswijkse goalie nog wel gekeerd, maar uit de hectiek daarna (het leek wel een flipperkast) was het Brice Day die er 4-3 van maakte. Met die stand werd ook de rust bereikt. Een domper was wel dat Ouderkerk het vanaf de 40e minuut met tien man moest doen. De defensie van Ouderkerk was bij een uittrap van Vreeswijk niet alert genoeg waardoor de tegenstander vanaf de middenlijn vrije doorgang werd verleend. Keeper Rob Wiggerink dacht daar echter anders over en ver uit z’n doel riep hij de speler een halt toe met een rode kaart tot gevolg. Verdediger Desley Douglas ging onder de lat staan want – hoeveel pech kan je hebben- de reservekeeper bevond zich nog op de A2 met een lekke band!

Met 10 man deed Ouderkerk er na de pauze alles aan om de voorsprong over de streep te trekken. In de 77e minuut maakte Vreeswijk met een kopbal er echter 4-4 van. In de 89e minuut weer een kopbal uit een corner en werd het 5-4 voor Vreeswijk. Toch wist Ouderkerk in dezelfde minuut door invaller Johan Lems de stand weer gelijk te trekken (5-5). In de verlenging ging het helaas opnieuw mis en werd het uiteindelijk 6-5 voor Vreeswijk weer met een kopbal.

Deze uitslag zegt genoeg. De beide achterhoedes waren dit keer wel erg kwetsbaar en met name Ouderkerk had geen antwoord op de hoge voorzetten van Vreeswijk gezien het aantal doelpunten uit een kopbal. Dit was niet nodig geweest.

Rob van ‘t Veer

Een gedachte over “SV OUDERKERK IN KNOTSGEKKE WEDSTRIJD ONDERUIT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.