JO11-2 Blijft vechten

JO11-2 Blijft vechten
Met één winst partij en alweer twee gelijke spelen moest SVO JO11-2 zaterdag naar AFC IJburg afreizen. Waar de grassprietjes naast de kunstgrasvelden nog lekker van een nazomerzonnetje en van de ochtenddauw aan het genieten waren, stond het langs het veld ondanks de vroegte weer vol met enthousiaste ouders en oma’s om de twee teams aan te moedigen.
En alsof de mannen en dame geleerd hadden van de vorige wedstrijd klonken de woorden, WIE ZIJN WIJ, SVO! EN WAT GAAN WE DOEN? WINNEN, dit keer voordat de wedstijd begon uit de nog iets slaperige keeltjes.
Als het fluitsignaal klinkt staan ze er allemaal voor 100 procent klaar voor! Ondanks een wat rommelig begin, werd er wel hard gewerkt. Rijk die achterin lekker hard en fair aan het spelen was. Verschillende schoten die net het doel misten. En waar Teun een keer voor de keeper kwam maar net geen goal kon maken.
Maar ook AFC IJburg kreeg kansen. En in de eerste helft heeft Marieke ook veel schoten eruit getikt en één keer met een ‘Onana’-achtige wijze wist ze de 1-0 te voorkomen met een geweldige redding.
Na die corner lukte het SVO om te counteren via Thijs naar Cis en die miste helaas ook het doel. Maar het geloof begon te komen en er werd door de aanwijzingen van Mats steeds meer druk gegeven, waar kansen van Devran, Teun, en zelfs van verdediger Rijk net niet gescoord werden.
Vlak voor het einde van de eerste helft heeft SVO links achterin een ‘ingooi’ en als Rijk die kort neemt op Luca, die ‘m weer prima terug tikt naar Rijk. Rijk komt op en heeft het overzicht en Lucas biedt zich op het middenveld aan. Hij krijgt de bal van Rijk en Lucas tikt de bal met een curve langs zijn tegenstander waardoor Thijs kan versnellen en de bal in zijn voeten mee krijgt. Thijs staat één tegen één met de keeper en schiet ‘m beheerst in.  0-1
Wat een prachtige, van achteruit opgebouwde prime-goal!

In de pauze nemen de kids lekker wat limonade, de sfeer in het team is optimaal en ze hebben zin om door te knallen. Thijs heeft er altijd zin in en na 2 minuten weet deze topper nog een goal te maken door met een afstandsschot de keeper, die heel goed speelde, te verassen! 0-2
Met een 0-2 voorsprong blijven de mannen doorknallen. Pavan maakt mooie rushes en schiet een aantal keer net naast, Luca houdt achter alles in de gaten en zorgt ervoor dat iedereen op zijn plekke staat en een mannetje heeft. En door die goede afstemming weet Rocco de bal te overwinnen en geeft Lucas een pass. Lucas denkt niet na want ziet dat we keeper iets voor zijn doel staat en met een lobje weet hij de doelman te verslaan en de 0-3 te maken!

AFC IJBURG lijkt verslagen maar toont karakter en blijven het de mannen en dame van SVO JO11-2 lastig maken. Als de mannen van Ijburg met een prachtige inswinger uit een corner de 1-3 weten te maken is het geloof bij IJburg weer terug en beginnen te pressen! 
En omdat SVO denkt er al te zijn vallen er meer gaten tussen de linies waardoor het IJburg lukt om vlak voor tijd de 2-3 te maken.
Met nog een minuut wordt het nog heel spannend, maar door het besef dat SVO niet wilt verliezen zetten ze alles op alles en weten ze deze pot te winnen. Daardoor staan ze door het verlies van koploper FC Weesp, nog maar een puntje achter de nummer 1 op de lijst, op een welverdiende de tweede plek in de competitie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.