Martinus – Ouderkerk 3-1

SPORTING MARTINUS –  SV OUDERKERK EEN SAAIE POT (3-1)

Er zijn van die wedstrijden die je maar snel moet vergeten. Sporting Martinus tegen sv Ouderkerk was er zo eentje, terwijl die derby in het verleden vaak garant stond voor vuurwerk.

Sporting Martinus viert deze weken haar eeuwfeest, maar veel Martinianen waren er niet.  De vaste Ouderkerkse supporters daarentegen wel, maar waren betrekkelijk stil. Het was al met al een sfeerloos gedoe. In feite een derby onwaardig, maar het moet gezegd: voor Sporting Martinus stond ook niets meer op het spel, terwijl sv Ouderkerk best nog een puntje kon gebruiken om zich definitief veilig te spelen. Het zat er deze zondagmiddag echter niet in. De eerste helft was van Ouderkerkse zijde bedroevend. Was er bal bezit dan werd die opvallend veel ingeleverd bij de tegenstander. Zegge en schrijven viel slechts één doelpoging aan Ouderkerkse zijde te noteren. Pas in de 22e minuut schoot Kaj de Jong over. Ook Sporting Martinus stelde daar weinig tegenover, maar die werd uiteindelijk geholpen door de scheidsrechter. In de 34e minuut kregen de Martinianen een penalty. Volgens de meegereisde supporters van Ouderkerk onterecht, maar daar had Sporting Martinus geen boodschap aan. Keeper René de Jong beroerde de bal nog wel, maar de 1-0 stond op het scorebord. In de 45e minuut werd het zelfs 2-0. Diezelfde de René de Jong kwam uit z’n doel, onderschepte een tegenaanval, maar diens schot belandde in de voeten van David Soesan, die het lege doel wist te vinden (2-0).

De tweede helft was van Ouderkerkse zijde beter. Er werd wat meer druk op de tegenstander gezet en er waren genoeg kansen op een doelpunt. Maar die viel in de 75e minuut aan de andere kant

(3-0). Volgens de kenners aan Ouderkerkse zijde was het echter buitenspel. Maar daar koop je geen brood voor. Je moet het toch echt bij jezelf zoeken. Met de elan, die sv Ouderkerk een kwartier voor tijd aan de dag legde had er zeker meer ingezeten. Waarom die spirit niet meteen vanaf het begin? Nu was het in feite te laat. Het doelpunt van Kaj de Jong in de 78e minuut was voor de statistiek.

Tot speler van de week werd gekozen Bruce Day.

Volgende week vrij en daarna voor het laatste competitieduel naar HBC in Heemstede, dat op de titel lijkt af te stevenen. sv Ouderkerk staat achtste en gaat met vijf teams onder zich het vege lijf redden.

Rob van ‘t Veer

Een gedachte over “Martinus – Ouderkerk 3-1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.