Clubicoon Cor Backer overleden

(Cor Backer – 4 mei 1926 – 17 mei 2019) Waar Cor is, is sport en waar sport is, is Cor”

Het bestuur van sv Ouderkerk heeft met verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van erelid Cor Backer. Vandaag 17 mei 2019 is Cor op 93-jarige leeftijd overleden.

Cor heeft heel wat functies binnen de vereniging bekleed: bestuurslid, grensrechter, verzorger, leider, lid van de elftalcommissie, lid van de P en P (activiteitencommissie) en terreincommissie. Hij heeft in de jaren 50 ook nog een aantal jaren gevoetbald in het 3e, waarvan hij aanvoerder was. Hij heeft het 1 keer geschopt tot reserve bij het 1e, maar helaas niet ingevallen.

Cor was in zijn eentje de voorloper van de terreincommissie. Toen NEA nog beschikte over twee velden was Cor altijd ’s middags te vinden op de velden. Hij prikte de velden bij nat weer en strooide zand zodat de velden weer begaanbaar waren. Maar ook rond de velden was Cor te vinden om alles te onderhouden. Later kreeg hij assistentie van wat meer medewerkers. Tevens hielp hij altijd mee met schoonmaken van de kantine. Cor heeft drie kantines van NEA helpen (ver)bouwen. Zijn bus werd als vrachtwagen gebruikt, daar is van alles mee vervoerd en bij de opening van de nieuwe kantine is zijn bus blauw/wit geschilderd. Vervolgens was Cor ook weer aanwezig met het slopen van de oude kantine en kleedkamers. En als het niet met zijn bus vervoerd kon worden, regelde Cor een trekker en een platte kar.

Daarnaast is Cor ook jarenlang de verzorger/masseur geweest bij NEA 1. Hij heeft menig beentje van iedereen gemasseerd. En als verzorger kon je Cor altijd herkennen aan zijn pet als hij het veld in kwam bij een blessure. Cor was ook een fanatieke klaverjasser en als het even kon zat hij met wat vaste mensen te “kraken”. Naast het verenigingsleven was Cor Backer actief als wielrenner bij ASC Olympia in de jaren 1948-1954 en actief schaatser van 1943 tot 1955.

In 2016 werd Cor in het zonnetje gezet vanwege zijn 75-jarige lidmaatschap van onze vereniging. Cor was voor vele een voorbeeld zowel in de sport als daarbuiten. Sv Ouderkerk verliest in Cor niet alleen een zeer gewaardeerd lid maar ook een clubicoon.

Het bestuur wenst de familie in deze moeilijke tijden enorm veel sterkte toe.