SVO Jeugd: Selectienieuws

• Geen selectiewedstrijden
  • 1e, 2e, 3e etc teams, geen selectieteams
  • O19, O17, O15 en (optioneel) O14-team(s)

Ten behoeve van de teamindelingen van de JO-teams komend seizoen gaat sv Ouderkerk geen selectiewedstrijden meer houden. Wat achter de schermen en niet altijd voor iedereen zichtbaar plaatsvindt, zijn de TJC en TC bezig met het in kaart brengen van spelers.  Elke trainer is/wordt benaderd over de kwaliteiten van elke speler/speelster in zijn/haar team. De spelers/speelsters zijn/worden beoordeeld op hoe ze voetballen binnen de voetbalsituaties: aanvallen, omschakelen (aanval naar verdediging), verdedigen en omschakelen (verdediging naar aanval). Daarnaast vinden wij de inzet die de spelers/speelsters laten zien erg belangrijk. Op basis van de bovenstaande analyses is het mogelijk dat een speler, die nu in een niet-selectie team speelt, benaderd kan worden om volgend seizoen in een 1e of 2e team te spelen.

Daarnaast wordt vanaf volgend seizoen niet meer gesproken over een selectieteam, maar over het 1e, 2e, etc. team van een leeftijdsgroep. In lijn met de gedachte van de KNVB willen wij in de onderbouw (t/m O13) teams met alleen maar leeftijdsgenoten maken. Vanaf de O14/O15 zullen wij de teams indelen met de beste spelers per leeftijdscategorie. Indien het daarna alsnog mogelijk is om zoveel mogelijk leeftijdsgenoten in de overige teams te plaatsen, wordt dit toegepast en ingedeeld in de klasse waar deze teams thuishoren. Het doel is om de trainingen van leeftijdsgroepen zoveel mogelijk tegelijk te laten plaatsvinden, om ook de mogelijkheid te bieden om spelers op de trainingen te wisselen en hierdoor een goed beeld te krijgen over de kwaliteiten van de gehele lichting.

SVO-jeugd kiest dus voor O19, O17 en O15-teams, met één uitzondering. Bij veel O-14 spelers kan er gekozen worden voor een O14-1 en zelfs meerdere O14 teams. Let wel: de beste spelers van de O-14 mogen ook spelen in de O15-1.

Bij de MO-teams zijn alleen de leeftijdscategorieën O11, O13, O15, O17 en O19 mogelijk. Hier zijn geen “tussenleeftijden”.

Bij deze hopen wij u zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd over het selectiebeleid. Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u deze altijd aan de ondergetekenden stellen.

TJC (Luke Saan, Mitchel Melissen, Rob Schwegler)
TC (Marcel Wagenhuis, Marc van Vliet)

1 Response

1. Pingback : Sportvereniging Sv Ouderkerk » Indeling Jeugd 2019-2020