OUDERKERK – IVV ONBESLIST

In Landsmeer hebben ze nog echt gras en dat was even wennen voor Ouderkerk, dat zelf op kunstgras speelt. Bovendien was het veld vrij hobbelig. Maar de echte hobbel die genomen moest worden was IVV zelf.

De technische staf van Ouderkerk had diverse tactische omzettingen doorgevoerd in de hoop het tij te keren. De stand op de ranglijst noopte er toe dat er punten dienden te worden gehaald. In ieder geval mocht er niet worden verloren. IVV had daar geen boodschap aan. Al in de 10 e minuut wist het te scoren. De rechtsbuiten werd door de achterhoede van Ouderkerk wel erg vrij gelaten en kreeg alle tijd om de bal voor te geven
waarna het voor Donny Bos een koud kunstje was om te scoren (0-1)
Ouderkerk was echter beslist niet de mindere van IVV. Het verdiende meer. Het was de sterk spelende Friso Kaashoek die in de 22 e minuut goed doorzette en met een beetje geluk de bal meekreeg. Zijn afronding was fraai (1-1).

Wat daarna opviel was vooral het gemekker van sommige IVV-spelers tegen
scheidsrechter Van Schepen. Dat daartegen niet werd opgetreden was opvallend. Vlak voor rust leek het voor Ouderkerk toch weer mis te gaan. Slecht wegwerken van de bal belandde bij één van de voorwaartsen van IVV. De bal ging echter naast.

Na de theepauze kwam IVV beduidend agressiever uit de kleedkamer en voerde de druk op. Het was keeper René de Jong die in de 50 e minuut met een geweldige redding Ouderkerk behoedde voor opnieuw een achterstand. Dat bleek uitstel van executie, want in de 60 e minuut leverde Desley Douglas de bal op het middenveld knullig in bij de tegenstander. Uit de tegen aanval wist IVV te scoren (1-2). Zou het dan toch weer misgaan vroegen de meegereisde supporters zich af.


In de 64 e minuut kwam Glenn Schoordijk in het veld voor Daan Gehrels en dat zou een gouden wissel blijken te zijn. Het was namelijk Glenn die in de 84 e minuut na een fraaie aanval zich wist vrij te spelen en met een geplaatst schot de goalie van IVV passeerde (2- 2). Dat was tevens de eindstand. IVV zette in de slotminuten nog wel aan, maar Ouderkerk gaf geen krimp. Speler van de week werd eerdergenoemde Glenn Schoordijk.
2 e Paasdag wacht thuis De Meer (1 punt en een wedstrijd minder). Opnieuw druk op de ketel dus.

Rob van ‘t Veer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.