Ouderkerk – Bloemendaal 1-2

sv OUDERKERK LAAT VOORSPRONG GLIPPEN EN VERLIEST VAN BLOEMENDAAL

Het zag er nog zo goed uit met de rust. Een 1-0 voorsprong en een tegenstander die ook geen potten leek te kunnen breken. Toch stond Ouderkerk ook nu weer na negentig minuten met lege handen. Onnodig.

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje gaf scheidsrechter Kortekaas het sein voor de aftrap. De aanhang van Ouderkerk ging er eens goed voor zitten. Immers het was 2 december 2018 (!) dat voor het laatst een overwinning werd geboekt. Het werd dus de hoogste tijd en het was Friso Kaashoek die in de 8e minuut de Ouderkerkse supporters op hun wenken bediende. De bal stuiterde over een verdediger van Bloemendaal heen en kwam voor de voeten van Friso. Die bedacht zich geen moment en joeg de bal tegen de touwen (1-0). Tot die tijd en ook nog een redelijke periode daarna had Ouderkerk grip op de wedstrijd. Hoewel Bloemendaal met name over rechts soms ook gevaarlijk uit de hoek kwam.

Na een half uur zakte Ouderkerk om onbegrijpelijke redenen toch wat meer in, waardoor de druk op de verdediging toenam, maar wist toch ongeschonden de thee halen.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de 1-1 stand stond al op het scorebord. De verdediging zag er daarbij niet goed uit. Er stonden immers genoeg Ouderkerkers om de bal weg te schieten, maar dat gebeurde niet.

In de 66e minuut leek Ouderkerk ondanks het povere spel dan toch weer op voorsprong te komen. Invaller Kaj de Jong vond de Bloemendaalse keeper op zijn weg, waarna de terugspringende bal tegen het been van Tim Baars ketste en net naast de verkeerde kant van de paal de achterlijn passeerde.

Waar ging het daarna verkeerd? Dat was in de 75e minuut. Wederom een mé-lee van Ouderkerkse verdedigers, die ook nu weer verzuimden om de bal weg te werken. Bloemendaal liet zich dit buitenkansje niet ontnemen (1-2) .

Ouderkerk zette daarna extra druk op Bloemendaal, maar zonder resultaat. Onnodig verlies dus.

Trainer Lex van der Horst vond ook dat zijn ploeg Ouderkerk in het begin de wedstrijd redelijk onder controle had, maar daarna toch weer inzakte. De twee tegengoals waren dramatisch en echt niet nodig. Dan ben je niet scherp genoeg, aldus de trainer. Pupil van de week was Mia van der Laak, die bij de Jo 13-2 speelt. Speler van de week ook nu weer keeper René de Jong.

Rob van ‘t Veer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.