sv ALLIANCE’22 – sv OUDERKERK ONBESLIST (0-0)

Hoe anders verliep het eerste duel dit seizoen in Ouderkerk. Toen werd het 4-3 voor de thuisclub. Nu dus werd er niet gescoord en stond de beginstand ook na negentig minuten nog steeds op het scorebord.

De beide teams begonnen voorzichtig. Ouderkerk had het windvoordeel, maar of dat echt een voordeel is valt te betwijfelen. Bij menig aanval van Ouderkerk schoot de bal namelijk als gevolg van de wind door en verdween dan over de achterlijn bij de tegenstander.
In de 7e minuut zou de bal bij een aanval van Ouderkerk ook over de lijn zijn geweest. Dit keer over de zijlijn. Tom Straver trok zich daar niets van aan en terwijl de spelers van Alliance wachtten op het fluitsignaal van de scheidsrechter (dat niet kwam) bereikte Thom zijn teamgenoot Kaj de Jong. Die speelde zich vrij voor de keeper, maar diens schot ging jammerlijk naast.
In de 14e minuut floot de scheidsrechter wél. Dezelfde Tom Straver werd onderuit gehaald door de keeper van Alliance. Penalty. Nee dus, want op advies van de grensrechter van Alliance werd de strafschop geannuleerd wegens buitenspel. Rust 0-0.
In die stand leek in de tweede helft dan eindelijk verandering te komen. Hands van Guido Andriessen, de linksachter van Ouderkerk, in de zestien na appelleren van de tegenstander zou een penalty moeten opleveren voor Alliance. Tot opluchting van de ook nu weer meegereisde vaste supporters werd de bal echter buiten het strafschopgebied gelegd. Keeper René de Jong wist de ingeschoten bal bekwaam te keren.
Het verdere verloop van de tweede helft leverde nauwelijks nog hoogtepunten op. Ook de ingebrachte invallers aan Ouderkerkse zijde te weten Mitchel Melissen en Friso Kaashoek (beiden licht geblesseerd waardoor ze op de bank startten) wisten daarin geen verandering te brengen. Beide teams speelden vooral om niet te verliezen en zo geschiedde. Eindstand 0-0.
Ook coach Jules Pasteuning was blij dat er dit keer niet verloren was. Hij had wel het gevoel, dat zijn team iets meer verdiende dan Alliance. Soms zit het mee en soms zit het tegen, aldus Jules. Helaas werd onze penalty geannuleerd, maar we hadden daarentegen geluk dat bij de hands van Guido de bal niet op de stip werd gelegd.
Speler van de week werd dit keer Jay Day. Volgende week wederom een uitwedstrijd. Dan naar het Amsterdamse ZSGO/WMS op sportpark Ookmeer.

Rob van ‘t Veer

Laat een reactie achter