Ouderkerk stelt teleur

Ouderkerk kan wederom het tij niet keren en verliest met 1-2

Het werd een teleurstellende middag voor het Ouderkerkse publiek. Dit keer kwam VSV op bezoek, een ploeg in een positieve vibe. Voor Ouderkerk is het momenteel 180 graden de andere kant op en ambities moeten worden bijgesteld.

VSV dat vorige week met dikke cijfers wist te winnen, was de bezoekende ploeg op deze zonovergoten middag. Het was echter Ouderkerk die al in de eerste minuut voor had moeten komen. Er werd klungelig over de bal heen gemaaid via een kans voor open doel. VSV wist na 5 minuten speeltijd de score wel te openen. Via een verkeerd ingespeelde bal van Thijs de Dood werd het 0-1. Een kwartier later wist René de Jong de 0-2 te voorkomen. Kort daarop was het een fraaie pegel van Hilbrink in de kruising die de goalie van VSV goed wist te pareren. In de 33e minuut was het nog wel een voorzet van Desley Douglas die goed werd terug gelegd door Melissen op Straver. De onfortuinlijke Straver wist ook deze dot van een kans niet te benutten.

Kort na rust wist VSV echter de score te verdubbelen. Via een ingooi over rechts wist VSV het net te vinden in de verre linkerhoek, 0-2. Het was en werd een middag om gauw te vergeten. In de 67e minuut, na goed doorzetten van Melissen, werd het nog wel 1-2 door Laurens van Beek. De druk op het VSV doel werd wel iets verhoogd, maar ook het slotoffensief mocht niet baten. Was VSV de overheersende en goed spelende ploeg? Nee is het antwoord. Ouderkerk was minder.

De ploeg van Pasteuning / van der Horst presteert onder de maat. Het is gewoonweg niet goed genoeg om ook eens winst te kunnen pakken. Er wordt weinig gescoord, het ontbreekt aan bezieling, passie (enkelen daar gelaten) en een goed observant ziet geen team staan. Een flinke uitdaging voor de rest van de competitie. Pupil van de week was Elvis de Haan en speler van de week René de Jong. Volgende week staat een inhaalwedstrijd in Bloemendaal op het programma. Ouderkerk staat momenteel op een 9e plek, met onder andere Bloemendaal in het kielzog.

Mark van ’t Veer