Ouderkerk verliest met 4-1

Ouderkerk verliest met 4-1 in Bloemendaal

Daar waar gehoopt werd op het doorbreken van de spiraal, verloor Ouderkerk wederom in en van Bloemendaal met 4-1. Langzaamaan sluipt de nacompetitie streep dichterbij.

Zoals zo vaak in het prille begin van de wedstrijd lag de 0-1 al in de touwen na een corner van Bloemendaal. Vogelvrij werd van dichtbij ingekopt. Ouderkerk werd wakker. In de 10e minuut volgde het antwoord. Eerst kopte Mitchel Melissen nog op de paal, waarna een keiharde knal van Desley Douglas nog aangeraakt werd door Laurens van Beek. Keeper, verdediging en beide ploegen werden hierdoor eigenlijk verrast, 1-1. Het werd even een wedstrijd.

10 Minuten voor rust kreeg de thuisploeg echter een strafschop. Discutabel of deze terecht was, maar feit bleef dat Thijs van Barneveld de tegenstander onnodig aanraakte op de rand van de 16. Een echte scoringskans was dit namelijk niet. Gretig werd van dit buitenkansje gebruik gemaakt en de 2-1 werd aangetekend. Voor rust was het, door goed doorzetten van Desley Douglas, Jelle van Barneveld die een kopkans kreeg. De bal miste net wat kracht om tot scoren te komen.

In de 50e minuut was het echter, wederom over links, raak voor Bloemendaal. Via een uitbraak werd de 3-1 aangetekend, waarmee de wedstrijd op slot werd gegooid. 10 Minuten daarna was het een weergaloze pegel van Bloemendaal vanaf links in de rechter kruising, waarmee de 4-1 (tevens eindstand) werd aangetekend. Ouderkerk probeerde het nog wel, de 4-2 werd overigens nog afgekeurd wegens buitenspel.

Spelers van de week Mitchel Melissen en Tim Baas. Volgende week geen voetbal. Op 10 maart wacht de thuiswedstrijd tegen Velserbroek. Deze moet gewonnen worden, om nog iets van lucht te creëren voor de nacompetitie. Met nog 9 wedstrijden te gaan staat Ouderkerk 4e van onderen met Velserbroek (op 1 punt met een wedstrijd minder) in het kielzog. Actie is geboden vanuit het trainersduo om het collectief weer te smeden, iedereen in zijn kracht te zetten en spelers op vaste plekken te positioneren voor de rest van het seizoen. Een lastige, maar geen onmogelijke opgave.

Mark van ’t Veer

1 Response