DCG – Ouderkerk (0-0) 4-0

Zoals de kop al doet vermoeden, werd de wedstrijd in het tweede bedrijf beslist. Het lukte Ouderkerk niet om de stunt van vorig jaar tegen koploper SDZ te herhalen, er werd dit jaar van koploper DCG met ruime cijfers verloren.

Ouderkerk heeft het uiteindelijk DCG niet moeilijk gemaakt. De goalie van de thuisploeg heeft nauwelijks moeilijk werk verzet. Het tegendeel was voor keeper René de Jong, die na een korte periode van afwezigheid, op doel stond.

Door balverlies in de 19e minuut op het middenveld, wist DCG gevaarlijk uit te breken. René de Jong wist het feest te bederven door de inzet zeer fraai te redden. Nog geen minuut later was het diezelfde de Jong, die via een 1-op-1 situatie zijn goal op miraculeuze wijze schoon wist te houden.
De grootste kans voor DCG deed zich voor in de 25e minuut. De verdediging van Ouderkerk werd op het verkeerde been gezet, maar dat fouten gemaakt kunnen worden bleek nu weer. Een niet te missen kans voor open doel werd rechts naast geschoten. Net voor rust ontstond er veel commotie op en naast het veld over twee vermeende buitenspel situaties. Eerst al voor Ouderkerk en daarna voor DCG. De goal die daaruit volgde werd, naar later bleek terecht, afgekeurd door de prima fluitende scheidsrechter. Met een 0-0 ruststand wist Ouderkerk de eerste helft knap te overleven.

Al in de eerste minuut van de tweede helft was het wel raak. Een harde schuiver voor doel werd ingetikt door DCG, 1-0. Daarmee was de wedstrijd op slot gegooid. Zo werd het in de 52e minuut 2-0 na verkeerd inspelen door Friso Kaashoek, waar DCG gretig van profiteerde. Een kwartier voor tijd werd het 3-0, door een ongelukkige schuiver van Thijs van Barneveld. De laatste minuut werd 4-0 als eindstand genoteerd.

Ouderkerk werd afgetroefd op snelheid met en zonder bal, het goede combinatiespel van DCG en teamspirit. Ouderkerk kan en moet beter, maar het lijkt ook alsof de teamgeest en het plezier in het spel weer hervonden moet worden. Volgende week wacht VSV thuis, die deze week met maar liefst 8-1 heeft gewonnen van Real Sranang.

Tot speler van de week werd Tim Baas verkozen.