ZSGO maatje te groot

Na de lange winterstop was het eindelijk weer zover. Onder het genot van een stralende winterzon mocht Ouderkerk haar eerste wedstrijd thuis tegen, het 1 punt hoger geklasseerde, ZSGO aantreden. Na een 1-0 voorsprong liep Ouderkerk de rest van de wedstrijd achter de feiten aan.

Pupil van de week Hugo Groen gaf vooraf aan de wedstrijd het goede voorbeeld, door de bal strak achter keeper Santos van ZSGO te plaatsen. De eerste 20 minuten ging het spel over en weer waarbij Ouderkerk in de 21e minuut aan het langste eind trok. Laurens van Beek wist de bal in de linker benedenhoek te plaatsen. Er werd geappelleerd voor buitenspel, maar de bal kwam via een ZSGO speler voor de voeten van Laurens terecht. De goed fluitende scheidsrechter Wigchers keurde de goal terecht goed. 8 Minuten later werd het 1-1, in plaats van 2-0. Een grote kans voor Tom Straver voor bijna open doel, maar hij kreeg te laat de bal onder controle. Hierop wist ZSGO te profiteren van de counter en middels een 1-op-1 situatie werd de bal eenvoudig ingetikt, 1-1.

uderkerk begon de tweede helft nog goed. In de 46e minuut was het Kaj de Jong over rechts die Tom Straver aanspeelde. Via een voet belandde de bal op de paal. Een minuut later was het ZSGO die 1-2 aantekende. De wedstrijd was hiermee gespeeld. Ouderkerk liep achter de feiten aan en ZSGO was met en zonder bal sneller, feller en voetbalde gewoonweg beter. In de 77e minuut tekende ZSGO dan uiteindelijk de 1-3 aan. Het had echter een grotere score kunnen worden, ware het niet dat Ouderkerk René de Jong als keeper heeft. Wederom werd goalie de Jong uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

oor deze 1-3 nederlaag handhaaft Ouderkerk zich in de middenmoot op de 7e plek. Het mist nu net de aansluiting met de subtop, waarbij Diemen (3-2 winst) volgt op 1 punt achterstand. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het onderaan geklasseerde Zwanenburg. Laat dat weer een start zijn in de weg naar boven.

Mark van ’t Veer