Ouderkerk lekt punten tegen Zwanenburg 2-2

Na de nederlaag van vorige week, stond een bezoek aan hekkensluiter Zwanenburg op het programma. Drie punten waren zeer welkom, maar Ouderkerk kwam van een natte en koude kermis thuis.

Nog voordat iedereen klaar stond om de wedstrijd te volgen, lag de bal al op de stip. Zo was het na 3 minuten al 1-0. Via een halve omhaal van Tim Baas, die tegen een Zwanenburg borst stuitte, moest invalkeeper Jarno de Jong aan de noodrem trekken. De daarop volgende strafschop werd prima ingeschoten. Het daarop volgende half uur was over en weer voor beide ploegen, het spel hield niet over. In de 31e minuut was het, via een lage voorzet van Desley Douglas, de inkomende Laurens van Beek die de bal ineens op de pantoffel kreeg en fraai inschoot. Het werd voor de Ouderkerkers een minuut later nog leuker. Via een ingooi van de jarige Mitchel Melissen ontstond er enorm geklungel in de verdediging van Zwanenburg. Tom Straver kreeg de bal voor zijn voeten en zette de 1-2 op het bord. Net voor rust spatte de vrije trap van Laurens van Beek nog op de kruising uiteen.

Na de thee was het in de 52e minuut via een fraaie aanval Desley Douglas die zijn kopbal op de lat zag belanden. Daarna was het over met Ouderkerk. Matig voetbal, slechte communicatie en onzorgvuldig handelen zorgde ervoor dat Zwanenburg de 2-2 aantekende in de 56e minuut, door niet adequaat ingrijpen en wegwerken van de bal. Veel meer valt er over de tweede helft niet te zeggen.

Speler van de week werd Laurens van Beek die helaas in de 65e minuut gewisseld werd.

Door dit puntenverlies wist Diemen (6-1 overwinning) de mannen van Ouderkerk met één punt te passeren op de ranglijst. Ouderkerk zal echt uit een ander vaatje moeten tappen als Diemen volgende week op bezoek komt.

Mark van ’t Veer