De meisjes van VR2 met “aanhang” 1-1 (1-1)

Herken je dat….. een ó zo leuke 31/12 en vroege 1/1, met de bijbehorende oliebollen, appelflappen, biertjes, wijntjes, champagne of wat dan ook, luisterend naar de nummers van de top 2000, vuurpijlen, rotjes, gelukwensen en noem maar op. Herken je dat……na afloop in je bed liggen en dat je met één been vertwijfelt probeert dat carrousel tegen te houden? Daarnaast, voor je gevoel 2 tellen later weer uit bed moet om zogenaamd naar het nieuwjaarsconcert te “mogen” luisteren of naar dat schansspringen te “mogen” kijken. “Mogen…..”  is alleen om jezelf in de maling te nemen… Herken je dat…… nou ik wel, maar…. wat ik nog het meeste herken, echt, is die lieftallige por in mijn zij, die zeker wel als zodanig is bedoeld, maar ergens heel ver weg “hard” overkomt, vooral omdat je net even op dat relax moment, met je ogen dicht, het vorig jaar nog diep aan het herdenken en verwerken bent…. “Mijn beleving”, zeg ik altijd tevergeefs kuchend na die por…. “Hééé WIRZ!!!, ben je er nog wel een beetje bij, we gaan zo naar svo, onze club, had je beloofd gisteren, weet je nog wel, iedereen gelukkig nieuwjaar wensen, kom op…..” Eerst denk ik heel flauw: “Gisteren is een jaar geleden …”, daarna: “s Nachts een man, ’s ochtends een man….”,  dat vul ik dus maar in gedachten aan en kom met veel moeite uit mijn “Standby Mode”. Eerst even hééééél voorzichtig met gevoel en daarna zelfdenkend beheerst vanuit de stoel vooroverbuigend, de ellenbogen rustig op kniehoogte proberen te krijgen; rechts bij rechts en links bij links. Dat allemaal om wat tijd te winnen, met name voor het moeten opstaan uit die stoel. En echt, dat hele rustige, helemaal om vooral die kermis in mijn hoofd tegen te gaan met al die draaimolens, dat geschal en super irritante trompetgeroffel. Lijkt wel of dat die hele politie-, brandweer- en ziekenautokorps in één keer langs komt in jouw hoofd met volop sirenes aan……en de rest aan herrie…. Herken je dat…..

Het vorig jaar “was”, het huidig jaar “is” en daar gaan we vol voor. Dus op naar svo.

Sabine, Gloria en ik liepen met “hindernissen” over het terras richting ingang. Niet dat daar allemaal omgevallen stoelen of tafels lagen, nee hoor, niets van dat, gewoon allemaal lieve sv Ouderkerkers die het nieuwe jaar met jou willen verwelkomen, delen en dus begroeten. Niet alleen buiten, maar ook binnen was er veel hartelijke warmte. Wat is het toch een mooie club dat sv Ouderkerk.

Het was weer een super mooi verzorgde nieuwjaar receptie. Ik ga geen namen noemen, dan vergeet ik er zeker weten weer één en dat terwijl iedereen zo haar of zijn best heeft gedaan. Ik ben er slecht in, in met name onthouden van namen (Edwin weet er alles van)  maar de zichtbaren achter de bar en in de keuken hielpen ons allen aan een heerlijke koude en warme versnapering.

Ik ben het volkomen met Marco (zijn speech) eens dat een club alleen maar gedragen kan worden door vrijwilligers en het is ó zo belangrijk dat die mensen er zijn. Komen voetballen is één, maar help dan ook een handje het is niet alleen jouw club, het is onze club.

Memorabel moment. Ik besluit mijn diepgaande analytische voetbalverslagen altijd met een memorabel moment. Dat wil ik dit keer ook doen, de analyse daargelaten…. . Wij, ofwel, de meisjes van VR2, Jan, Gerda en mijn persoon willen als groep bij deze alle vrijwilligers hartstikke bedanken voor het schoonmaken van de kleedkamers, het verzorgen van de thee, het verzorgen van de wedstrijd of het nu fluiten of wat dan ook is, het verzorgen van de derde helft achter de bar en keuken, het verzorgen van de kousen, broekjes, tenues, het trekken van strepen of wat ook, kortom wat wij misschien zijn vergeten maar niet daargelaten alle vrijwilligers bedankt voor datgeen wat jullie voor ons doen een dikke hele dikke x. BEDANKT.

Ps. Piet, sorry met name jij, jij en jij , ik wilde geen namen noemen maar jij,,,,, jij wordt namens de VR2 meisjes en mijn persoontje met name bedankt dat ik altijd de l*l mag zijn dat als jij dienst hebt wij de hoekvlaggen neer mogen zetten en de doelen mogen neerhalen. Gelukkig is Arie aan een brilletje toe en kan het ook na aanvang van de wedstrijd zelfs nog niet zien…..desalniettemin…..

Alle meisjes van VR2

Laat een reactie achter