SVO Jeugd

SVO Jeugd: Terugblik eerste halfjaar als jeugdvoorzitter (Ton van ’t Schip)

Bijna 10 jaar lang loop ik nu op deze club rond. Alles werd geregeld, ik stond er nooit bij stil. Alles leek heel gewoon. In juli ben ik jeugdvoorzitter geworden, en ben erachter gekomen dat er veel achter de schermen wordt gedaan. SV Ouderkerk mag trots zijn op haar vrijwilligers, die zich wekelijks en soms dagelijks inzetten voor onze vereniging en het mogelijk maken dat ruim 500 jeugd leden hier kunnen voetballen.  Hierbij uiteraard ook een groot compliment aan onze Technische Commissie. Ook onze eigen ‘OBC – Opleiden Binnen de Club’ levert een bijdrage aan de technische groei van onze spelers, trainers en scheidsrechters.

Sv Ouderkerk is erg blij met zijn vrijwilligers. Maar versterking is altijd welkom. De Jeugd Commissie bestaat uit 8 personen, en helaas gaan we aan het einde van dit seizoen afscheid nemen van 2 ervaren krachten. Het is inmiddels een algemeen gegeven dat we het allemaal druk druk druk en nog een druk hebben, maar om onze vereniging te kunnen blijven verbeteren zijn we dringend op zoek naar invulling van diverse functies. Zou u graag zien dat bepaalde diensten en/of zaken beter geregeld worden? Dan roep ik u op om toch een blik in uw agenda te werpen om te kijken of u toch nog ergens een gaatje heeft om onze club te komen ondersteunen.

Denkt u bijvoorbeeld eens aan:
– Leeftijd coördinator voor JO12/JO13 (vanaf het seizoen 2019/2020)
– Trainer midden/bovenbouw voor niet-selectie teams (Interne opleidingsmogelijkheden aanwezig)
– Jeugdcommissie 
– Activiteiten commissie (organiseren voetbalkamp voor de onderbouw)

Spreek mij gerust eens aan, of stuur mij een mail (tonvtschip@hotmail.com) en informeer wat de mogelijkheden zijn.

Ik heb aan alle teams de vraag uitgezet om in het kort aan te geven hoe het met het team gaat. Dit leverde een leuk overzicht op. Zie hieronder. Alle leiders/trainers bedankt voor jullie input.

Tenslotte wensen wij alle leden een gelukkig kerstfeest en alvast een voorspoedig 2019 toe.

Namens de jeugdcommissie,
Ton van ‘t Schip

Vosjes: De Vosjes zijn iedere week heerlijk aan het voetballen, op woensdag wordt er goed getraind en op zaterdag zijn ze fanatiek wedstrijdjes aan het spelen. Ze strijden allemaal voor de titel ‘Vosje van de week’.

JO8-1: Trots! Hoog in de 1e klasse, onverslagen op één competitiewedstrijd na, gaat dit fantastische team richting de winterstop. Motivatie, talent/aanleg, een fijne sfeer en geweldige ouders die de passie van hun kinderen faciliteren. Dat zijn de kenmerken van dit hechte team. Door weer en wind was iedereen telkens op elke training aanwezig, en iedere speler heeft met behulp van trainer Mauro, en elkaar, een mooie groei doorgemaakt. Nu is het uitkijken naar een mooi voorjaar samen!

JO8-2: De O8-2 speelt leuke wedstrijden. In de uitwedstrijd tegen ‘De Dijk” vocht dit team zich in het laatste kwart terug na een 4-1 achterstand tot een 4-4 en op 8 december werd er eindelijk weer eens gewonnen (4-5).

JO8-3: tegen FC Abcoude toonde de spelertjes van JO8-3 veerkracht! Ze stonden bij de rust met 6-2 achter maar na de rust te hebben ze orde op zaken gesteld en de wedstrijd met 6-8 gewonnen!

JO9-1: als we als club deze lichting met leuke technische voetballertjes blijven ontwikkelen en goed begeleiden kunnen we in de toekomst zeker een team met mooi voetbal verwachten.

JO9-2: we zijn er trots op dat JO9-2, ondanks de hoge klasse waarin ze ingedeeld zijn en weinig gewonnen wedstrijden, toch elke week als tem met de juiste spirit er weer voor gaan.

JO9-3: het team waarin verschillende jongens keihard werken om samen een overwinning te behalen. De 9-3 jongens vormen een hecht team. Ze gaan voor elkaar door het vuur.

JO10-1 De mannen van O10-1 krijgen nog heel wat goals om de oren (we willen niet weten hoe dat was geweest zonder onze topkeeper Kees…) maar ze werken elke training onder leiding van Sam en Dirk keihard en dat is te zien: het verschil met het begin van het seizoen is enorm. De ouders en trainers genieten van de jongens en de punten gaan in het nieuwe jaar vast en zeker volgen!

JO10-2: Rock-‘n-Roll-voetbal. Oké, misschien bestaat deze term officieel niet, maar wil je er een beeld bij? Kom dan maar eens snel kijken naar de JO 10-2.

JO10-3: Grote sprongen gemaakt dit jaar t.o.v. vorig seizoen. Attractief voetbal met zelfs nu al veel meer overwinningen dan in het hele seizoen vorig jaar. Ook dit niet-selectie team laat zien dat standaard 2x per week trainen echt bijdraagt aan het niveau!

JO10-4: JO10-4 houdt ondanks de vele nederlagen de moed erin. Ze hebben telkens echt zin om te trainen en wedstrijden te spelen. De jongens blijven enthousiast en ook positief en vriendelijk naar elkaar. Ze vormen steeds meer een hecht team dat hopelijk in 2019 de tweede overwinning gaat boeken

JO11-1 heeft ‘kom op, boys!’ als slogan en werden nipt tweede in de hoofdklasse. Een topprestatie!

JO11-2 wisselde mindere wedstrijden af met hele goede, maar na de winterstop gaan we knallen!

JO11-3 Kampioen geworden! Martin als trainer is top. Ze hebben veel geleerd. Meer passen, hoe vrijlopen, goed verdedigen 1 op 1. Dat kan alleen als ze 2 x per week goed getraind worden. Ze hebben veel lol samen. Werken hard in de wedstrijd. Positie spel kan beter en slim voetballen. Meer 1 -2tjes maken en minder pingelen, laat de bal het werk doen. Team is redelijk in balans. Geen uitschieters en geen echt slechte spelers.

JO11-4: JO11-4 begint een hecht team te worden, waarbij zelfs de tegenstanders ze complimenteren met de positieve inzet tot de allerlaatste minuut

JO12-1
: Dit jaar spelen we voor het eerst 8 tegen 8 met nieuwe spelregels. Dat zorgt voor meer snelheid en veel balcontacten. Samen spelen en goed combineren is belangrijker geworden. Dat is wennen, maar lukt soms heel aardig. De jongens gaan leuk met elkaar om, hebben er plezier in en de teamspirit is goed.

JO12-2: We zijn begonnen met een smalle maar evenwichtig samengestelde selectie dit seizoen. Dat heeft er mede voor gezorgd dat iedereen veel speelminuten kon maken en zo goed op elkaar is ingespeeld. Met als gevolg, vaak mooi combinatie voetbal, met durf om te voetballen en veel doelpunten.

jo12-3: Dit team speelt grotendeels al jaren samen en is een echt vriendenteam geworden in de loop der tijd. Wat het nog mooier en leuker maakt is de supergezellige sfeer tussen en interactie met de ouders. Al met al misschien niet een team met de allerbeste voetballers, maar op hun eigen niveau
spelen en trainen alle kids met erg veel plezier en inzet!

JO13-1: Voor de JO13-1, de promotie poule is bijna behaald. Het is afwachten of de derde plek genoeg is.

JO13-2: samengesteld uit 4 verschillende teams, start was enigszins moeizaam maar dankzij de leuke en leerzame trainingen van Mitchell weten de mannen en Mia elkaar de laatste wedstrijden prima te vinden en zijn de resultaten duidelijk verbeterd

JO13-3: Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Met 18 spelers een groot maar gezellig team. Ze gaan gemotiveerd naar de trainingen en ongeacht de uitslag houden ze de sfeer er altijd in.

JO14-1: Zondag 2 december heeft de JO 14-1 in een zinderende wedstrijd zijn eerste thuisoverwinning geboekt door de nummer 2 uit de poule met 4-3 te verslaan!”

JO15-1: Zelfs met het bekritiseerde 4-2-4 systeem, staat de O15-1 keurig op de 2e plaats in de poule en heeft zich gekwalificeerd voor de kampioenspoule

JO15-2: staat als een strijdbaar en gemotiveerd team iedere week in het veld om tot het laatste fluitsignaal alles te geven. Onderling is er een positieve sfeer zowel op de training als in de wedstrijd wat zich momenteel uit in een nr. 1 positie in de najaarspoule met nog 1 spannende wedstrijd te gaan.

JO15-3: Het harde werken beloond! Op 9 december heeft de JO15-3 zijn eerste zege geboekt. Met de huidige instelling van de spelers kan het niet anders dat er dit seizoen nog meer goede resultaten worden geboekt.
JO15-4: Een zware eerste helft van het seizoen. Voor het eerst op zondag voetballen en dan ook nog veelal tegen 2e jaars. Vandaag voor het eerst bijna gewonnen. Maar het mooie is dat ondanks de vele verlies partijen. De mannen zeer strijdbaar zijn, zich echt goed ontwikkeld hebben en er elke week met veel enthousiasme en positiviteit voor gaan. Erg mooi om te zien. Top!
JO17-1: is door de volle winst uit 10 wedstrijden najaarskampioen geworden en gaat strijden in de nieuwe promotie poule voor promotie naar de hoofdklasse.

JO17-2: De 17-2 is geplaagd door zware blessures. Na een zeer slechte start van de competitie hebben ze nu de sprint ingezet naar de top. De teamspirit en spelplezier is mooi om te zien. Zit er nog meer in?

JO17-3: kon de bekerwinst van vorig jaar jammer genoeg niet herhalen ondanks een ongeslagen status in de poulefase. In de competitie staat het team 2e met een positief doelsaldo van +38 na 8 wedstrijden.

JO17-4: De JO17-4, dat nu voor het 2e jaar in dezelfde samenstelling speelt, is sterker dan ooit! Met fantastisch voetbal strijden we dit seizoen eindelijk voor de titel!!

Jo17-5 heeft een zwaar seizoen met helaas een aantal blessures maar na de winterstop zal het vast beter gaan!

JO19-1: Een mooie groep jonge kerels die bereid zijn om voor elkaar te knokken. Resultaat zit nog niet altijd mee, maar dat gaat in 2019 zeker veranderen! Kan niet anders!

JO19-2 doet niet meer om het kampioenschap mee, dat is jammer maar we zijn niet ontevreden.

Sowieso bij deze jongens geen chagrijn want de derde helft loopt als een trein.

MO11-1 is met ervaren en onervaren spelers in een zeer korte tijd een sterk en hecht team geworden dat elkaar goed heeft gevonden in en buiten het veld!
MO13-1 2 woorden: passie en inzet
MO13-2 Altijd positief opbouwend en aardig voor elkaar, geven nooit op, trouw bij de wedstrijden en op de training.
MO15-1 De MO15-1 heeft een zeer veel scorende aanval, creativiteit op het middenveld en een nauwelijks te passeren verdediging. Met een goede vaste keepster zou een kampioenschap reëel zijn geweest.
MO17-1 ongemotiveerd.
MO19-1 Hebben bittere smaak omdat ze steeds te weinig speelsters (voor veel blessures) hebben en steeds wedstrijden moeten verzetten/afzeggen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.