OUDERKERK BEHAALT EEN NIPTE OVERWINNING

De verwachtingen waren deze zondagmiddag hooggespannen. Tegen de onderste op de ranglijst (Zwanenburg) moest het toch wel gaan lukken, zo dachten de supporters. Het werd een 1-0 overwinning, maar gemakkelijk ging het niet.

De pupil van de week jeugdspeler Rijk Willems had nog wel het voorbeeld gegeven en wist na zijn aftrap te scoren. En een goed voorbeeld doet immers goed volgen, maar het duurde echter tot de 44e minuut toen Kaj de Jong de 1-0 op het scorebord liet aantekenen. Tot die tijd was het een povere vertoning, niet alleen van Ouderkerkse zijde, maar ook Zwanenburg wist daar nauwelijks iets tegenover te stellen. Weer was het, net als vorige week, dat bij een afgeslagen corner van Ouderkerk, de tegenstander het initiatief overnam en bijna wist te scoren. Men zal daar attent op dienen te zijn.

Zoals gezegd: vlak voor rust was het eindelijk raak. Ouderkerk kreeg op de helft van de tegenstander een vrije trap. Sam Massar werd aangespeeld, die vervolgens met een fraaie steekpas Kaj de Jong vrij voor het doel van de tegenstander zette en die wist daar wel raad mee (1-0). Dat was ook de ruststand.

Na de thee eenzelfde spelbeeld, bepaald niet van een hoog niveau. Het kon uiteindelijk nog alle kanten op. Er ontstonden over en weer ruimtes op het speelveld, maar beide partijen wisten daar onvoldoende invulling aan te geven.  In de 63e minuut schoot Jay Day uit een combinatie over rechts net naast en niet veel later stuitte Kaj de Jong met zijn inzet op keeper René Jonker van Zwanenburg. Kaj kwam zelfs  nog een keer alleen voor het doel, maar ook die actie leverde geen resultaat op. Zwanenburg  kreeg gedurende de tweede helft eveneens nog een aantal kansjes, maar het had het vizier eveneens niet op scherp.

Al met al een nipte overwinning en dat betekende, ook na een wat mindere wedstrijd, dat de drie punten toch in eigen huis werden gehouden.

Tot speler van de week werd Thijs de Dood gekozen. Volgende week thuis de inhaalwedstrijd tegen DCG en dan zal hoe dan ook uit een ander vaatje moeten worden getapt.

Rob van ‘t Veer

Het hoogtepunt van de middag, pupil van de week Rijk Willems.