SVO zon2 – rkav Volendam ( 1-2 ) 1-3

Anders dan de vorige wedstrijden is de tegenstander een ploeg boven aan de ranglijst en Ouderkerk gaat iets rustiger van start.
De eerste 20 minuten maakt Ouderkerk een goede indruk en zijn we het meeste aan de bal, nog geen echte kansen.
Terug spelen op de keeper ? Zeer slecht genomen vrije trap gaat gelukkig hoog over het doel van Daan.
De slalom van Glenn wordt onreglementair gestopt, de vrije trap van Glenn krult prachtig in de boven hoek 1-0
In plaats van rustig verder voetballen maken we achterin in twee onnodige fouten.
Twee keer loopt de spits uit de rug van de Ouderkerkse verdediger en we gaan rusten met een 1-2 stand.

Na de rust gaat het lange tijd gelijk op, en is Ouderkerk op zoek naar de gelijkmaker.
Met nog een klein kwartiertje, gaan we achterin een op een spelen om de gelijkmaker te forceren.
In de 82ste minuut valt de 1-3 binnen en is de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Ondanks dat beide teams hebben verloren zijn er wel een aantal pluspunten binnen de selectie.
De groep fitte spelers wordt steeds groter, dat betekend meer concurrentie.
De criteria ( twee keer trainen, scherp trainen ) gaan straks meer invloed krijgen wie er mag gaan spelen.
Er zijn meerdere criteria die daar invloed op hebben.
Ook al is er een nul punten weekend, er is nog steeds een stijgende lijn en die mogen/moeten we met z’n alle niet los laten.
Bedenk wel dat de competitie nog lang is, maar progressie is wel een vereiste in dit stadium.

EdB