Sv Ouderkerk (Zat) blijft ongeslagen tegen RKAVIC!

Laat ik voor de verandering maar eens beginnen om de man van de wedstrijd te noemen, dat was scheidsrechter F. Ozyar. In de week van de scheidsrechter verdient zo iemand om in het zonnetje gezet te worden. Vanaf het 1e fluitsignaal leidde hij deze beladen derby met gepaste autoriteit, was hij bij iedere spelsituatie op de juiste plaats, had hij een scherp oog voor nauwelijks waarneembare overtredingen en stond hij in nauw contact met zijn assistent-scheidsrechters wanneer er mogelijk sprake was van buitenspel. Zo’n scheidstrechter tref je alleen maar aan op het “allerhoogste niveau”. Dus geen kwaad woord over deze scheids die ondanks de 8 gele kaarten, de 2 onduidelijke strafschoppen en het meerdere keren negeren van een vlagsignaal voor buitenspel onberispelijk floot. Het zou zoveel onrecht doen aan al die andere scheidsrechters die deze eer niet te beurt vallen en anoniem hun wedstrijd fluiten.

Dan de wedstrijd. Hoewel RKAVIC nog puntloos was Ouderkerk in de voorbespreking gewaarschuwd.  Het zéér jonge elftal (gemiddeld 19 jaar) van trainer Samir el Aouad is gretig, speelt met flair. Het zette Ouderkerk van meet af aan onder druk. Ouderkerk kraakte het 1e kwartier, maar brak nog niet. Dat deed het wel toen de scheidsrechter na wederzijds shirtje trekken floot voor een overtreding. Tot verbazing van geheel RKAVIC en Ouderkerk legde de scheidsrechter de bal op de stip. De overtreding was naar hun oordeel duidelijk buiten de 16. RKAVIC promoveerde deze kans tot een doelpunt. Niet veel later, in de 23 minuut, stond de 2-0 al op het scorebord. Door onoplettendheid in de verdediging scoorde de spits van RKAVIC. Dat dit vanuit buitenspelpositie was mocht geen naam hebben in de ogen van de “goed leidende” scheidsrechter. Het verweer van de vlaggende assistent-scheidsrechter van Ouderkerk verwees hij naar het rijk der fabel met de opmerking: ”ik stond er goed voor”. Nou ja zeg!!!!

In het verdere verloop van de 1e helft kwam Ouderkerk nog enkele keren goed weg. Dat het zelf niet tot goed voetbal kwam lag vooral in het gegeven dat er verkeerde keuze werden gemaakt, ruimte was er zeker. Zo zie je maar dat simpel voetbal best wel moeilijk is. Maar toch kreeg Ouderkerk nog enkele kansjes die net naast, over of gepareerd werden door de doelman van VIC. Vlak voor rust dan toch de aansluitingstreffer van Ouderkerk. Uit een vlot lopende aanval over rechts werd Remco vrij in het strafschopgebied aangespeeld. Met een kapbeweging en een geplaatst schot in de korte hoek verschalkte hij keeper Nawid Soltaninejad. Ruststand 2-1.

Na rust een heel ander Ouderkerk. Nu wisten de blauw-witten elkaar opeens wel te vinden en daarbij gebruik te maken van de geboden ruimte. Dit resulteerde erin dat Ouderkerk meerdere keren gevaarlijk voor het doel van RKAVIC kwam. Uit een voorzet van Marthijn de Bruijn was het Roman Barlag die de bal bij de 2e paal inkopte en de stand op gelijke hoogte bracht. Nog geen 2 minuten later lag onverwacht de bal op de penaltystip, maar nu aan de kant van RKAVIC. Ik heb de overtreding op een speler van Ouderkerk zelf niet kunnen waarnemen (vasthouden in het strafschopgebied), maar de scheids gelukkig wel. Voelde als een goedmakertje. Tegendraads schoot Remco zijn 2e van de dag tegen de touwen, 2-3 voor Ouderkerk. RKAVIC leek rijp voor nog een goal maar zoals zo vaak valt die dan aan de ander kant. Met een geplaatste punter verraste VIC voorstopper doelman Rick Theijsmeier luttele minuten voor het einde en bepaalde daarmee de eindstand op 3-3. Op basis van de 2e helft een compliment aan alle spelers die een achterstand van 2-1 wisten weg te werken en om te zetten in en 3-3 gelijkspel.

Komende zaterdag is Ouderkerk gastheer van koploper Roda 23. Of we daarna nog ongeslagen zijn is de vraag. Daar kunt u zelf getuige van zijn door ons te komen ondersteunen langs de lijn.

Tot zaterdag!!!

JW