OUDERKERK TANKT VERTROUWEN

Na drie opeenvolgende nederlagen stond er druk op de thuiswedstrijd tegen Alliance’22 uit Haarlem. Niet de minste, het stond vierde op de ranglijst. Toch trok Ouderkerk dit keer aan het langste eind (4-3).

De eerste helft legde Ouderkerk een goede wedstrijd op de grasmat. Het spel oogde fris, De ene na de andere aanval volgde richting de Alliance-keeper. Het wachten was op een doelpunt. En die kwam er ook, maar dan helaas aan de andere kant! In de 15e minuut probeerde Ouderkerk een doelpunt te forceren. De kopsterke verdediger Daan Gehrels was mee naar voren gegaan, maar de aanval werd afgeslagen en doordat Daan nog op de terugweg was, lag er ruimte bij Ouderkerk achterin waar Alliance gretig gebruik van maakte (0-1).

Ook daarna bleef Ouderkerk kansen creëren, maar steeds lukte het net niet. “Zou het weer zo’n middag worden” moeten de supporters hebben gedacht. Neen dus, want in de 40 minuut was het Laurens van Beek, die nadat de Alliance-goalie werd geblokkeerd, uit de afvallende bal wist te scoren. Rust 1-1.

Na de thee ging Ouderkerk door met waar het voor de rust gebleven was. Aanvallen dus, dat resulteerde in de 47e minuut in een penalty (hands Alliance-verdediger}. Mitchel Melissen benutte dit buitenkansje 2-1

In de 60e minuut werd het zelfs 3-1 . Geklungel in de achterhoede van Alliance. Desley Douglas veroverde de bal, speelde Laurens van Beek aan, die vervolgens z’n tweede goal liet noteren. En het werd nog fraaier. In de 64e minuut was het Kaj de Jong die de 4-1 op het scorebord bracht.

Er leek dus geen vuiltje meer aan de lucht. Tot de 80e minuut overheerste Ouderkerk, maar zakte vervolgens in. De ingebrachte wissels moesten duidelijk wennen. Ineens waren de automatismen weg. Nadat Alliance 4-2 had gescoord kreeg het in de 83e minuut nota bene ook nog een penalty. Keeper René de Jong stopte die gelukkig. Toch werd het in de 84e minuut 4-3 en werd het uiteindelijk weer billen knijpen. Jammer dat het zo ver heeft moeten komen.

Volgens trainer Lex van der Horst was het echter al met al een verdiende overwinning en daar ben ik het mee eens. Tot speler van de week werd gekozen Desley Douglas.

Volgende week thuis tegen Zwanenburg. Ouderkerk kan in ieder geval met wat meer vertrouwen  die klus tegemoet zien.

Rob van ‘t Veer