verslag zondag 1

OUDERKERK ZO LOOPT OPNIEUW AVERIJ OP

Na twee opeenvolgende nederlagen werd het tijd om punten te pakken. Dat moest dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen VVH Velserbroek. Het werd echter opnieuw een nederlaag.

In het begin was het vooral aftasten geblazen met speldenprikken over en weer. Ouderkerk kon voorin helaas geen potten breken. Een euvel dat zich reeds in voorgaande wedstrijden aandiende. De technische staf probeerde dat op te lossen door Friso Kaashoek in de aanvalslinie te posteren, terwijl ook Kaj de Jong weer present was na een schorsing. Ook nu hield het niet over en het duurde tot de 28e minuut toen eerdergenoemde Friso Kaashoek de keeper van Velserbroek belaagde en uit de schermutseling die volgde werd zijn schot echter geblokkeerd. Ook Velserbroek was niet echt gevaarlijk. Rust dus 0-0.

In die stand kwam een kwartier na de theepauze verandering. Knullig balverlies op de helft van de tegenstander stelde Velserbroek in staat om op te stomen richting de goalie van Ouderkerk, die uiteindelijk het nakijken had (0-1).

Ouderkerk probeerde het daarna nog wel om op z’n minst een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar vond telkens de sluitpost van Velserbroek op z’n weg. Het zat niet mee, zo kwam Friso Kaashoek bij een stuiterbal een koplengte tekort om te kunnen scoren. De wissels die daarna aan Ouderkerkse kant plaatsvonden hadden evenmin resultaat, zodat het team van Van der Horst/Pasteuning opnieuw met lege handen het veld verliet.

De spelers doen zeker hun best, maar op dit moment zit er kennelijk niet meer in. Het oogt als geheel vrij onsamenhangend en voorin wordt de nodige stootkracht gemist. Men zegt weleens: een Koninkrijk voor een schutter……Ik hoop dat die snel gevonden wordt.

En dat in het verleden behaalde resultaten nog geen garantie bieden voor de toekomst moge afgelopen zondag nog maar weer eens blijken. De twee voorgaande jaren werd namelijk telkens in en bij Velserbroek gewonnen. Nu was dat dus helaas niet het geval.

De komende drie zondagen speelt Ouderkerk thuis te beginnen volgende week tegen Alliance’22. Wie weet gaat het dan wel weer eens lukken.

Tot speler van de week werd overigens gekozen Mitchel Melissen. “Voor het harde werken”werd daarbij vermeld. Dat zegt eigenlijk alles over het niveau van de wedstrijd.

Rob van ‘t Veer