HBC overklast Ouderkerk in 1e thuiswedstrijd met 1-2

De uitslag doet anders vermoeden, maar de eerste thuiswedstrijd deze competitie van Ouderkerk is nooit echt spannend geweest.

Op een zonovergoten sportpark, tenten tegen de zon, 23 graden en een straffe wind over het veld begon Ouderkerk halverwege oktober dan eindelijk aan haar eerste thuiswedstrijd dit seizoen tegen HBC. De bijzonder veel meegereisde supporters uit Heemstede werden getrakteerd op, bij vlagen, oogstrelend voetbal van hun club.

Zo was het al in de 1e minuut dat Ouderkerk het nakijken had en voordat iedereen goed en wel stond, gaf het scorebord al 0-1 aan. HBC speelde vanaf het begin verzorgd en wist constant de vrije man, met name op het middenveld, te vinden. Na 25 minuten was het, door balverlies op het middenveld, wederom HBC die zich een vrije doortocht richting het doel van René de Jong verschafte, 0-2.

Net voor rust wist Jelle van Barneveld net over te schieten op aangeven van Mitchel Melissen. Tot zover de hoogtepunten uit een draak van een eerste helft.

De tweede helft moest er een ander Ouderkerk uit de kleedkamer komen, het tegendeel was waar. In de 53e minuut spoot er nog wel een schot van Tom Straver op de lat uiteen, waarna het Mitchel Melissen ook niet lukte om de bal achter de goalie van HBC te krijgen. Bij een snelle 1-2 was de wedstrijd wellicht iets anders verlopen.

In de 78e minuut was het dan toch uit het niets waarop invaller Laurens van Beek de 1-2 aantekende. Door goed doorzetten van Mitchel Melissen, wist van Beek de bal uit de draai achter keeper Verhage van HBC te schieten. Het laatste kwartier kende nog wel iets van spanning, maar HBC was echt de betere ploeg deze middag.

Duidelijk is dat het absoluut geen makkelijk seizoen voor Ouderkerk gaat worden dit jaar, met een breed veld aan sterke ploegen. Het wordt tijd voor de selectie om de doelpuntenmachine weer te laten draaien. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Velserbroek welke eigenlijk wel gewonnen moet worden. Wat ook eens gezegd mag worden is dat scheidsrechter Michel Baist een puike wedstrijd floot.

Het was moeilijk (vanwege de ondermaatse prestatie) voor de Ouderkerkse supporters, maar tot speler van de week werd René de Jong verkozen.

Mark van ’t Veer

2 Responses

1. Mooi verslag, uiteraard zijn wij blij met de 3 punten!! verder wil ik melden wat een supermooie locatie hebben jullie.
    sv Ouderkerk is een meer dan prima gastheer, was gezellig en zijn dus ook wat langer gebleven on der het genot van een lekker drankje!! Veel succes verder in de competitie!!!

2. Jacq Spann

Wat ons, trouwe supporters van HBC vooral opviel, naast de mooie accommodatie, was de prettige sfeer rondom deze voor de thuisclub toch wat moeizame wedstrijd. Veel succes verder sv Ouderkerk en graag tot ziens op ons complex in Heemstede. Jacq Spann