Ouderkerk Zaterdag 1 houdt de punten thuis

Op een zonovergoten sportpark Ouderkerk traden de mannen van Peter Grifhorst aan tegen Zuidoost United. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag om het gelijke spel tegen de Vecht (2-2) recht te zetten. Van begin af aan een iets beter Ouderkerk maar dat leidde niet tot noemenswaardige kansen. Al snel moest Ouderkerk een wissel toepassen door het geblesseerd uitvallen van Miles. Uit het niets kwamen onze gasten op 0-1. Uit één van de spaarzame aanvallen scoorde ZO United fortuinlijk doordat Rick een voorzet/schot door zijn handen en benen liet glippen. Lang mocht ZO United hiervan niet genieten en na 20 minuten kwam Ouderkerk op gelijke hoogte. Marthijn stond op de juiste plek om een voorzet van Rogier om te toveren in een doelpunt. Ruststand 1-1.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld als de 1e helft. Een ietwat onrustig en slordig ogende Ouderkerk. Ondanks dat kon ZO United geen vuist maken en het wachten was op dat Ouderkerk het verschil ging maken. Uit een mooie actie en voorzet van invaller Roman scoorde Marthijn opnieuw, nu met het hoofd. ZO United was moegestreden en Ouderkerk mocht nogmaals juichen toen Roman zijn 1e doelpunt in het 1e maakte. Eindstand 3-1. Door deze winst klimt Ouderkerk met 7 punten uit 3 wedstrijden naar een verdienstelijke 3e plaats.

De komende weken 3 derby’s tegen ploegen uit Amstelveen:

13-10: RKAVIC uit

20-10: Roda 23 thuis