OUDERKERK KRIJGT DEKSEL OP DE NEUS

Ook het voetbal kent z’n eigen wetten. Wanneer jezelf de kansen niet benut dan doet de tegenstander het wel. Ouderkerk (SVO) bleef met lege handen achter: 1-2 verlies.

Evenals vorige week ook nu een uitwedstrijd en dit keer was Real Sranang op sportpark Middenmeer in de Watergraafsmeer de tegenstander. Volgens haar site de oudste Surinaamse club in Nederland, opgericht 1 juni 1960.

Scheidsrechter Th.G.Verbij, die een goede wedstrijd floot, zag samen met het aanwezige publiek SVO-keeper René de Jong in de 12e minuut nog knap redden door zich in de baan van het schot te werpen, maar dat bleek uitstel van executie. Een minuut later had hij namelijk het nakijken op een diagonaal schot van de rechtsbuiten van Real. Die kreeg wel erg veel ruimte van de Ouderkerkse achterhoede (1-0). Het duurde tot de 41e minuut dat SVO op gelijke hoogte kwam. Laurens van Beek was de goalgetter. Daarmee was tevens de ruststand bereikt.

De meegereisde Ouderkerkse supporters hadden er alle vertrouwen in: in de tweede helft zou het goed komen.

En daar leek het aanvankelijk ook wel op. Er lag namelijk veel ruimte achter de laatste linie van Real en daar moest SVO toch wel raad mee weten. Kansen waren er genoeg. In de 50e minuut een vrije trap van Jelle van Barneveld net buiten de zestien, maar zijn inzet werd knap door de Real keeper gepareerd. Ook Tom Straver vond die keeper op z’n weg. De bal werd net naast getikt. De grootste kans was voor Jay Day. Na een vlot lopende aanval over diverse schijven stond hij uiteindelijk alleen voor open doel, maar kwam een teenlengte tekort om de bal er in te glijden. In de 75e minuut leek het dan eindelijk toch te gaan lukken. Invaller Stijn Pocerattu ging alleen op de Real goalie af en werd in het strafschopgebied geblokkeerd. De scheids zag er echter niks kwaads in (en een VAR hebben we bij de amateurs nog niet. Dan had ik het nog niet zo geweten).

De technische staf van SVO probeerde door het doorvoeren van enkele wissels nog wat extra druk op de tegenstander te zetten, maar voor die goed en wel op hun plek stonden was het Real dat in de 81e minuut toesloeg. Wederom over rechts, waar opnieuw veel ruimte lag. De voorzet vanaf die kant werd bekwaam ingetikt door één van de Real voorwaartsen. SVO plus aanhang bleef met een kater achter nadat in de laatste minuut Tom Straver ook nog net naast had gekopt.

Dit keer twee spelers van de week te weten Jay Day en Friso Kaashoek. Volgende week dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd voor SVO. De tegenstander is dan HBC uit Heemstede.

Rob van ‘t Veer