Sv Ouderkerk zaterdag trapt af!

In een druilerig Diemen traden de blauw-witten uit Ouderkerk, gestoken in het geel voor deze gelegenheid, aan tegen de blauw-witten uit Diemen. De intenties van de thuisvereniging waren duidelijk……. deze 1ewedstrijd van het seizoen moest gewonnen worden. Met goed voetbal werd Ouderkerk onder druk gezet, zonder dat dit tot enig gevaar leidde. Hoewel Ouderkerk de 1e helft niet goed voetbalde stond het bij rust wel 2-1 voor. Uit een aanval over links slingerde Remco Boeree de bal voor op de vrijstaande Marthijn de Bruijn. Met een fraaie halve omhaal verdween de bal in de rechter “winkelhaak”. Diemen ging nog meer aanvallen en na weifelend ingrijpen van de doelman Danny van der Woude ontstond er een scrimmage voor het doel. Dit leidde tot een makkelijk gegeven penalty wegens vermeend handspel Jesse Kiers. Dit buitenkansje liet Diemen niet onbenut en daarmee was het na 20 minuten weer gelijk. In het vervolg van de 1e helft ging SVO iets beter voetballen. Diemen probeerde via combinatie voetbal Ouderkerk over de knie te krijgen terwijl Ouderkerk de counter als wapen hanteerde. Deze tactiek leverde in de 25 minuut een overtreding op. Uit de vrije trap van Marthijn verlengde broer Rogier de Bruijn met het hoofd de bal in de verre hoek. De keeper van Diemen kon er slechts naar kijken, ruststand 1-2.

Bij aanvang van de 2e helft een bekend gezicht in de gelederen van Ouderkerk. Sander Couperus maakte na een uitstap van 2 jaar op de zondag, zijn rentree op het “oude nest”. Voetballend verging het Ouderkerk na rust een stuk beter ondanks dat het van geluk mocht spreken toen een snoeihard genomen vrije trap van Diemen op de paal uiteenspatte. Voor Diemen het signaal om met nog meer druk naar voren spelen waardoor ze Ouderkerk achterin meer ruimte gaven. Uit de vele  mogelijkheden die Ouderkerk creëerden werd nog 1 keer gescoord. En nu waren de rollen omgekeerd, Rogier gaf de voorzet op Marthijn die zijn 2edoelpunt van de wedstrijd scoorde, 1-3. In het verdere verloop van de 2e helft was het Diemen dat wilde wel maar niet kon en Ouderkerk die het vernuft miste om de gecreëerde kansen om te benutten.

Eindconclusie:   op basis van de kansen een terecht verdiende overwinning. Hoewel het veldspel zeker nog beter kan aan alle spelers een compliment voor hun inzet. Ouderkerk heeft gewonnen op basis van het welbekende “PPP-principe”.

Komende zaterdag 29 september nodigen wij u graag uit op de Wethouder Koolhaasweg 4.

Dan ontvangt sv Ouderkerk streekgenoot de Vecht uit Loenen.