Ouderkerk zaal 1 door in beker

Het eerste zaalelftal van sv Ouderkerk is door naar de 2e ronde van de beker. Ouderkerk versloeg TOB, dat een klasse lager uitkomt, na penalties.

Het was voor de Ouderkerkers de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen. Vorig seizoen was een succesvol seizoen en promoveerden de mannen naar de 1e klasse. Smetje op het mooie einde was de blessure van Tom van Rossum, die nog immer uitgeschakeld is. Het team werd gedurende de zomerstop uitgebreid met Sjoerd Noordewier en Jarno de Jonge. Er stopte niemand en hiermee creëerden de Ouderkerkers iets meer ruimte in de selectie.

Gisteren stond dus de eerste wedstrijd van seizoen 2018-2019 op het programma, een wedstrijd in de 1e ronde van de beker. TOB uit Amsterdam ontving Ouderkerk in Amsterdam Noord en beide ploegen gingen ietwat afwachtend van start. Na enkele speldenprikjes over en weer wist TOB de eerste treffer te scoren. Het duurde echter niet lang voordat de stand weer gelijk was. Remy sloop weer mee naar voren bij een corner en de keeper had geen antwoord op de doffe knal. Enkele minuten later ook de 1-2 voor Ouderkerk. Eenzelfde beeld als de gelijkmaker, echter wist de keeper nu wel te redden, allen moest de sluitpost een antwoord schuldig blijven op de rebound van Sjoerd. Daarna verslapte het spel weer een beetje en werd het erg slordig, toch was het Ouderkerk die er 3-2 van maakte door een slimme goal van Mitchel. Voor rust kwam TOB echter ook weer terug en werd het 3-3.

In de rust werd er met name aandacht besteed aan het feit dat de Amsterdammers moeite hadden met de corners van Ouderkerk. Hier zoeken de blauw-witten vaak Remy voor het schot, maar als deze afgedekt wordt biedt het weer kansen voor een man meer situatie uit een korte corner. Ondanks het feit dat hier op gehamerd werd, kwam het er in de tweede helft niet echt uit. TOB begon scherper en wist vrij snel de 4-3 te scoren. Ouderkerk begon al vroeg met een offensief en creëerde kans na kans, maar succes bleef uit. Schoten waren veelal uit richting, af en toe ontbrak net dat beetje scherpte voor de goal. Met nog 3 minuten te gaan wist Sjoerd alsnog de belangrijke 4-4 te scoren en zo was de stand weer gelijk. Bij gelijkspel zouden er gelijk penalties volgen en de Ouderkerkers hadden het idee dat dat voor hun een grote kans op de overwinning was. Men zakte iets meer in om zo het gelijkspel over de streep te trekken. Door de ruimte die daardoor ontstond achter de laatste linie van TOB kon Mitchel toch nog een keer ontsnappen. Hij omspeelde de keeper en leek de bal binnen te kunnen schieten, helaas tikte hij met zijn standbeen het leder licht aan, waardoor een fatsoenlijk schot niet mogelijk was en zo werd het dus penalties.

Ouderkerk mocht de eerste nemen in de serie van 3 en Remy schoot hard raak. Ook TOB scoorde en vervolgens wist ook Coup te scoren. De tweede TOB’er mist het doel en daardoor mocht Mitchel aanleggen voor de winnende. Hij schoof de bal beheerst in de onderhoek en zo won Ouderkerk het duel.

De competitie begin voor de Ouderkerkers woensdag de 12e met een thuiswedstrijd tegen BZC. De tegenstander speelde vorig jaar om degradatie en daarmee lijkt het een mooi duel om mee te starten. Aanvang is 20:00 in Sporthallen Zuid.